Γερμανία: Ικανοποιημένη από την πρόοδο της Αθήνας η Α. Μέρκελ

Αίσιο τέλος στην "δύσκολη, αλλά εφικτή" διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και "φως στην άκρη του τούνελ", προέβλεψε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, μετά το τέλος της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην Καγκελαρία. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα ασκήσει την προεδρία του
Συμβουλίου της ΕΕ χωρίς το βάρος των διαπραγματεύσεων.

Σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της Αθήνας, η Καγκελάριος διευκρίνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της και εξήγησε ότι στην βάση αυτή θα δοθεί και η επόμενη δόση, ενώ αναγνώρισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα και αναφέρθηκε ειδικά στο πρωτογενές πλεόνασμα. Σε ό,τι αφορά δε την καταβολή της δόσης εξήγησε ότι το πλεόνασμα είναι μια παράμετρος αλλά όχι η μόνη, αλλά έκανε λόγο για "δυναμική εξέλιξη" και ζήτησε "να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο" και να μην υποθέτουμε πάντα ότι θα συμβεί το χειρότερο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το δημοσιονομικό κενό, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι το ζήτημα θα εξετασθεί ενδεχομένως μετά το καλοκαίρι, προκειμένου να συνυπολογισθούν τα έσοδα. Αναφέρθηκε πάντως σε "όχι τεράστιο κενό", αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο ελάφρυνσης των δεσμεύσεων.

Η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά με σεβασμό στις θυσίες του ελληνικού λαού, κάνοντας λόγο για "δύσκολο δρόμο" και αναφέρθηκε στην συνεργασία και την στήριξη που προσφέρει το Βερολίνο, τόσο μέσω της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, όσο και μέσω του Πιστωτικού Ιδρύματος για την Ανάπτυξη και της Task Force. Υποσχέθηκε δε την στήριξη της Γερμανίας και στην ελληνική Προεδρία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=43971
Keywords
Τυχαία Θέματα