Γαλλία: Ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

21:35 22/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται με 29,3% έναντι του Νικολά Σαρκοζί με 26% σύμφωνα από τις πρώτες καταμετρήσεις ψηφοδελτίων σε 200 εκλογικά κέντρα και όχι δημοσκοπήσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα ( exit polls). Η Μαρί Λεπέν κατοχυρώνει την τρίτη θέση με 18,2%, ο Μελανσόν συγκέντρωσε 11,1 % ενώ ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϋρού έπεσε κάτω στο 9,1 % .

Στη Μιτιαλιτέ,

αίθουσα συγκεντρώσεων εμβληματική για την αριστερά, στο Καρτιέ Λατέν. έδωσε ραντεβού στους οπαδούς του ο Νικολά Σαρκοζί, για να κάνει δηλώσεις μετά τις εκλογές.

Αφού ψήφισε στο Παρίσι γύρω στις 12 τοπική ώρα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, επέστρεψε στο προεδρικό μέγαρο των Ιλισίων.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα απευθυνθεί στο γαλλικό λαό από την Τιλ στην εκλογική του περιφέρεια στην Κορέζ, νοτιοανατολικά.

Αφού ψήφισε γύρω στις 10 το πρωί, επισκέφθηκε στη συνέχεια, όπως το συνηθίζει, όλα τα εκλογικά κέντρα της περιοχής του. Στις επισκέψεις αυτές συνοδεύονταν από τη σύντροφό του δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ.

Η υποψήφια που προβλέπεται για την τρίτη θέση, η Μαρίν Λεπέν επέστρεψε στο Παρίσι από την εκλογική της περιφέρεια βορειοδυτικά, στο Pas de Calais.

Από την αίθουσα Equinoxe στο Παρίσι όπου έχει δώσει ραντεβού με τους οπαδούς του πρόκειται να απευθύνει δεκάλεπτη δήλωση.

Στην πλατεία Στάλιγκραντ πλησίον του κτιρίου που στεγάζεται το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει δώσει ραντεβού ο Ζαν Λικ Μελανσόν του Αριστερού Μετώπου, ακολουθώντας την πάγια πλέον τακτική του, για υπαίθριες συγκεντρώσεις.

Ηδη από νωρίς άρχισε η συρροή του κόσμου και ο Μελανσόν θα είναι προφανώς ο πρώτος υποψήφιος που θα μιλήσει απευθυνόμενος στους οπαδούς του δίνοντας την αναμενόμενη υπόδειξη στους ψηφοφόρους του για τον δεύτερο γύρο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ,gallia, fransoua olant