Γ. Στουρνάρας: Μετά τον Οκτώβριο και το τεστ αντοχής των τραπεζών οι αποφάσεις για το χρέος

14:08 6/5/2014 - Πηγή: E-Typos
Την ικανοποίησή του για τη δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα, εξέφρασε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι από τον Οκτώβριο και μετά θα υιοθετηθούν οι όποιες αποφάσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Σε δηλώσεις του προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι οι όποιες αποφάσεις υιοθετηθούν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα είναι σε σημαντικό βαθμό συναρτημένες με τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που θα πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο η ΕΚΤ, τόσο για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες, όσο και για τις αντίστοιχες τράπεζες των άλλων κρατών-μελών της ευρωζώνης. Ο Ι. Στουρνάρας ανέφερε επίσης, ότι η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ξεκινήσει το καλοκαίρι και θα ολοκληρωθεί μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής των τραπεζών που θα διενεργήσει η ΕΚΤ. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας που παρουσίασε στο Eurogoroup, ο Ι. Στουρνάρας τόνισε ότι αυτό βασίζεται τόσο στη δημοσιονομική εξυγίανση, όσο και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και ότι είναι δεκαετούς εμβέλειας.

Την ικανοποίησή του εξάλλου για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε με δηλώσεις του προς τον Τύπο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο Ολλανδός υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να τηρηθεί και στο μέλλον το πρόγραμμα για την Ελλάδα και επισήμανε ότι σε επόμενη συνεδρίαση και υπό το φως της νέας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, θα συζητηθεί το θέμα των μέτρων που θα μπορούσαν να μειώσουν το άχθος της εξυπηρέτησης του χρέους για την Ελλάδα. Σημείωσε ωστόσο ότι οι τελικές αποφάσεις θα υιοθετηθούν μετά την περάτωση των τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών κατά το επόμενο φθινόπωρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα