Γ. Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα): Μην μας στερήσουν ότι κερδίσαμε στο γήπεδο

14:53 23/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Λάβρος εναντίον όσων υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα πάρει άδεια συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ και ότι δεν θα πρέπει να αγωνιστεί στα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας εμφανίστηκε ο Γιώργος Χριστοβασίλης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΕΡΑ ΣΠΟΡ". Ο πρόεδρος του "Αγιαξ της Ηπείρου" τόνισε ότι ο σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί εδώ και 15 ημέρες και είναι πλήρης, υποστήριξε ότι η επιτυχημένη φετινή πορεία της ομάδας έχει ενοχλήσει κάποιους, ενώ άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του Παναθηναϊκού.

«Εδώ
και δύο μήνες, όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα ασχολείται με το αν θα πάρει ο ΠΑΣ Γιάννινα αδειοδότηση. Τόσο πολύ ενοχλεί η ομάδα μας;» αναρωτήθηκε αρχικά ο Χριστοβασίλης και συνέχισε: «Αντί να δουν ότι ξεκινήσαμε με προβλήματα και μειωμένο μπάτζετ, με νεαρά παιδάκια και παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Εκπλήσσομαι πραγματικά, γιατί αν ήταν κάποιος να ενημερωθεί ήταν ο ΠΑΣ. Από μέρους μου, ό,τι μου ζήτησε η επιτροπή αδειοδότησης έχουν τακτοποιηθεί εδώ και 15 μέρες και είμαστε από τις ελάχιστες ομάδες που στους παίκτες της δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ. Και δεν έχουμε κάνει κανένα διακανονισμό. Αν κάποιοι έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους να κάνουν, είναι να αναρωτιέσαι αν αξίζει να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο».

Και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε: «Δεν ξεχνάω ότι ο Παναθηναϊκός πήρε (σ.σ. πέρυσι) την αδειοδότηση στην δευτεροβάθμια, δύο μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των χαρτιών. Καλά θα κάνει ο Παναθηναϊκός να ασχολείται με τα προβλήματά του και να μην ασχολείται εδώ και δύο μήνες αν ο ΠΑΣ Γιάννινα θα πάρει άδεια. Γιατί, αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ας κερδίζει τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο και να μην ρίχνει στάχτη στους φιλάθλους του, ότι τα προβλήματα είναι κάπου αλλού. Εμείς τα έχουμε κάνει όλα. Υπάρχουν λογιστήρια, ορκωτοί λογιστές, οικονομικοί διευθυντές. Όλα όσα ζητήθηκαν έχουν τακτοποιηθεί. Έχει αποφασιστεί με 15-1 ψήφους, ότι οι αδειοδοτήσεις θα δοθούν μετά το τέλος των πλέι οφ. Άλλο το αγωνιστικό κι άλλο το οικονομικό ζήτημα. Κερδίσαμε στο γήπεδο κάποια πράγματα. Και με δεδομένη αυτή την απόφαση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννενα να πάρει μέρος στα πλέι οφ. Με τι κουράγιο θα συνεχίσουν οι ποδοσφαιριστές προπονήσεις και θα αγωνιστούν στα πλέι οφ, όταν ακούγονται τέτοια πράγματα;».

Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο οποίος είπε ότι δεν γνωρίζει για την εξέλιξη της διαδικασίας αδειοδοτήσεων, επισήμανε όμως ότι κακώς η Σούπερ Λίγκα δεν ορίζει αγώνες μπαράζ μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων (σ.σ. επειδή Ξάνθη και Παναθηναϊκός ισοβαθμούν στην έκτη θέση, αν υπάρξει πρόβλημα με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα χρειαστεί να δώσουν αγώνα μπαράζ).

«Εγώ ένα τηλεφώνημα έκανα με τον κ. Μώραλη και του είπα ότι, εφόσον ισοβαθμούν δύο ομάδες, να γίνει ένας αγώνας μπαράζ με βάση τον ΚΑΠ, ώστε να δούμε ποιος θα βγει έκτος και ποιος έβδομος. Κανείς δεν ξέρει ποιες ομάδες θα πάρουν άδεια και ποιες δεν θα πάρουν. Η θέση της ΕΠΟ είναι να δίνονται οι άδειες πριν τα πλέι οφ. Η Λίγκα αποφάσισε για δικούς της λόγους ότι οι άδειες θα δίνονται μετά τα πλέι οφ. Σεβόμαστε την απόφασή της, όμως δημιουργούνται κάποια προβληματάκια όσον αφορά τα χρονικά περιθώρια. Πρέπει να δηλώσουμε στην UEFA τις ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη, αυστηρά μέχρι τις 31 Μαΐου. Και τη σειρά, μέχρι τις 4 Ιουνίου. Η UEFA σε αυτή τη φάση δεν εμπλέκεται. Είναι καθαρά θέμα αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Δεν ζήτησα τον φάκελο ούτε των Ιωαννίνων, ούτε κάποιας άλλης ομάδας. Ούτε μίλησα τηλεφωνικά με κάποιον από την UEFA. Δεν έχει εικόνα η UEFA για τον φάκελο του ΠΑΣ. Εύχομαι να πάρει άδεια ο ΠΑΣ. Ενοχλήσεις από άλλες ομάδες, τουλάχιστον σε μένα, δεν έχουν υπάρξει» δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα