Γ. Μπαρτζώκας: Μεγάλο βήμα μία νίκη επί της Γαλατά

Δυνατό αντίπαλο θεωρούν στον Ολυμπιακό τη Γαλατασαράι και γνωρίζουν πως μία νίκη στην Κωνσταντινούπολη μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι αύριο το βράδυ (21:45, ΔΤ) στο «Αμπντί Ιπεκτσί», για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, χαρακτήρισε αγώνα «υψηλών απαιτήσεων» τον αυριανό, κατά την αναχώρηση της αποστολής, εξηγώντας πως σε περίπτωση που η ομάδα του Πειραιά
περάσει νικηφόρα από την Πόλη, θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σλοβένο διεθνή Μίρζα Μπέγκιτς (μέση) εξήγησε: «Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα η Γαλατά. Φαίνεται αυτό άλλωστε από τα αποτελέσματα της έως τώρα σε Τουρκία και Ευρωλίγκα. Στην πρεμιέρα νίκησε τη Σιένα εύκολα. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε σε αυτό το ματς, το οποίο είναι υψηλών απαιτήσεων και πρόκειται για μια εκτός έδρας αναμέτρηση. Νομίζω πως κάθε μέρα είμαστε όλο και καλύτεροι. Προσθέτουμε ώρες προπόνησης και ποιότητας και ποσότητας και θεωρώ πως ο βαθμός ετοιμότητάς μας είναι κάθε μέρα όλο και μεγαλύτερος. Πρέπει να προσέξουμε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, χρειάζεται να παίξουμε πολύ καλή περιφερειακή άμυνα γιατί η περιφέρεια της Γαλατά είναι αρκετά επιθετική. Σημαντικό ρόλο παίζουν πάντα τα ριμπάουντ, τα λάθη και οι αποφάσεις που παίρνουμε. Όποιος επιβάλει τελικά αυτό που λέμε ρυθμό στο παιχνίδι, το δικό του τρόπο παιχνιδιού, θα πάρει τελικά τη νίκη. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας, ξέρουμε πως είναι πολύ νωρίς, αλλά κερδίζοντας εκεί θα κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα για το "TOP-16"».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δήλωσε από την πλευρά του: «Η νίκη επί της Μάλαγα ήταν πολύ σημαντική. Είχαμε άγχος και πίεση, αλλά παρόλα αυτά πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Για το ματς με τη Γαλατά μπορώ να πω ότι είναι πολύ δύσκολο, πρόκειται για ομάδα με καλούς παίκτες και μεγάλες προσωπικότητες, είναι κυρίως επιθετική ομάδα, τους νοιάζει περισσότερο τι θα κάνουν μπροστά στην επίθεση παρά πίσω στην άμυνα, οπότε πιστεύω ότι ο στόχος της ομάδας μας αύριο είναι να παίξει πολύ καλή, επιθετική άμυνα, στα όρια του φάουλ που λέμε, με σωματική επαφή. Αν κρατήσουμε το σκορ χαμηλά και πάει το παιχνίδι σε χαμηλό ρυθμό, νομίζω θα είναι υπέρ μας».

Σλούκας: «Θετική ανάμνηση το τρίποντο στο "Αμπντί Ιπεκτσί"

Ένα... απίστευτο τρίποντο, του Κώστα Σλούκα, από το πρώτο μισό του γηπέδου, τη σεζόν 2011-12 μέσα στο «Αμπντί Ιπεκτσί», είχε στείλει τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γαλατασαράι σε παράταση (69-69 κ.α.), με τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζουν την ήττα με 78-77 στο τέλος. Πρωταθλητής Ευρώπης εκείνη τη χρονιά, αλλά και αυτή που ακολούθησε, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη, την πόλη όπου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στις 13 Μαϊου 2012, για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Στο «Αμπντί Ιπεκτσί» επιστρέφει και ο Κώστας Σλούκας, που δήλωσε για εκείνο το τρίποντο στην ελληνική έκδοση της Ευρωλίγκας στο διαδίκτυο ("Euroleague Greece"), μία ημέρα πριν τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι που το σκέφτομαι συνέχεια. Είναι μία ανάμνηση που την έχω θετικά στο μυαλό μου».

Αρχικά, ο διεθνής γκαρντ είπε για τον αυριανό αγώνα στην Πόλη: «Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Η Γαλατασαράι είναι μία πολύ καλή ομάδα και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πιστεύω ότι, αναλογικά και με την εποχή, είναι ένα πολύ καλό τεστ για εμάς, καθώς θέλουμε σε κάθε αναμέτρηση να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να παίρνουμε νίκες. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας όσο πιο καλά γίνεται για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Η άμυνα σίγουρα παίζει καθοριστικό ρόλο και θα πρέπει να ανταποκριθούμε και σε αυτόν τον τομέα».

Οι φίλαθλοι της Γαλατασαράι είναι γνωστοί για την «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν, κάτι που πάντως δεν... τρομάζει το Σλούκα. «Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, όμως δεν πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει αυτό. Έχουμε την εμπειρία να το διαχειριστούμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα για να διπλασιάσουμε τις νίκες μας στην Ευρωλίγκα», κατέληξε ο γκαρντ του Ολυμπιακού.
Keywords
Τυχαία Θέματα