Αργ. Πεδουλάκης: Οι Κύπριοι Παναθηναϊκοί θα γεμίσουν το γήπεδο

Την πρώτη νίκη του στην Ευρωλίγκα φέτος αναζητά ο Παναθηναϊκός στη Λευκωσία, στην αναμέτρηση με την ισπανική Λαμποράλ Κούτσα, την ερχόμενη Παρασκευή (25/10, 21:30) για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου. Οι «πράσινοι» αναχώρησαν σήμερα για την πρωτεύουσα της Κύπρου, με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη, να τονίζει πως εκτός από
το θετικό αποτέλεσμα, σημαντική είναι και η βελτίωση σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

«Η ομάδα πηγαίνει στην Κύπρο, η οποία είναι ένα κομμάτι του Ελληνισμού. Ήταν μία απόφαση η οποία λήφθηκε, από τη στιγμή που είχε επιβληθεί μία ποινή. Πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο, αφού ο κόσμος θα είναι κοντά μας και θα γεμίσει το γήπεδο. Και εκεί υπάρχουν πολλοί Παναθηναϊκοί και θα είναι δίπλα μας. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα στην οποία αρέσει να τρέχει, όπως σχεδόν όλες ο ισπανικές ομάδες. Το ζητούμενο για εμάς είναι η βελτίωσή μας σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Αυτές τις μέρες κάναμε τρεις προπονήσεις όλοι μαζί επιτέλους, βάζουμε και τον Ούκιτς σταδιακά στο ρυθμό και, εκτός από τη νίκη που είναι σημαντική, θέλουμε να βρεθούν και όλοι οι παίκτες στο επιθυμητό επίπεδο», είπε αρχικά ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στην άμυνα της Λαμποράλ Κούτσα: «Έχει πρόβλημα σε ό,τι αφορά την ομαδική της άμυνα, αλλά αυτό είναι κάτι δεδομένο για πολλές ομάδες στην αρχή του χρόνου. Όσο περνάει ο καιρός όλες οι ομάδες θα αλλάζουν και θα βελτιώνονται και στο κομμάτι αυτό».

Για τα συνεχόμενα ταξίδια που έχουν οι «πράσινοι», ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε: «Είναι δύσκολο, υπάρχει καταπόνηση, αλλά είναι και κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε. Όπως πρέπει να διαχειριστούμε και το γεγονός ότι έχουμε παιδιά που είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης εξαιτίας τραυματισμών. Είναι σαν να έχουμε δύο ομάδες να διαχειριστούμε σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει να διαχειριζόμαστε όμως την κατάσταση και μέσα στο παιχνίδι ακόμη και να τα βοηθήσουμε. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο για την ομάδα, όπως είναι για παράδειγμα ο Ούκιτς ή ο Λάσμε».

Ο Γιόνας Ματσιούλις από την πλευρά του σχολίασε πως: «Θα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε το πρώτο θετικό μας αποτέλεσμα στην Ευρωλίγκα, μετά από μία ήττα στη διοργάνωση και μία στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να νιώσουμε τη γεύση της νίκης στο δεύτερο φετινό μας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θέλουμε να αποδείξουμε κάτι και να δείξουμε ότι είμαστε εδώ. Τα συνεχόμενα ταξίδια δεν είναι ό,τι καλύτερο σε ό,τι αφορά την κούραση, αλλά από την άλλη θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, το γήπεδο θα είναι γεμάτο απ΄ ό,τι ξέρουμε, οπότε αυτό είναι πάντα καλό. Αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα, η οποία ακολουθεί την... ισπανική σχολή. Τρέχει, προσπαθεί να βγει στον αιφνιδιασμό και επιπλέον έχει κι ένα σημείο αναφοράς στη ρακέτα, τον Τιμπόρ Πλάις, ο οποίος είναι από τα βασικά όπλα της Λαμποράλ Κούτσα. Αν είμαστε καλύτεροι; Αυτό είναι κάτι που πάντα το δείχνει το γήπεδο».
Keywords
Τυχαία Θέματα