Γ. Μπαρτζώκας: Ένα ακόμη παιχνίδι εκτός έδρας...

16:41 8/5/2013 - Πηγή: E-Typos
«Προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου και τους παίκτες ότι είναι ένα ακόμη παιχνίδι εκτός έδρας μετά τη μεγάλη χρονιά που είχαμε. Σίγουρα είναι μία γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και για τους φιλάθλους μας». Τάδε έφη, Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, μίλησε στο διαδικτυακό κανάλι
της ΚΑΕ Ολυμπιακός και αναφέρθηκε στην πίεση που υπάρχει στην ομάδα του Πειραιά, αλλά και στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν καθ` όλη τη διάρκεια της σεζόν.

«Για μας η πιο δύσκολη κατάσταση ήταν ο τραυματισμός του Μάντζαρη. Ήταν κάτι δύσκολο να ξεπεράσει η ομάδα. Θα ήθελα όμως να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που κλήθηκαν να καλύψουν το κενό και το γεγονός ότι φτάσαμε στο Final 4 δείχνει ότι έκαναν καλή δουλειά. Σημαντικός ήταν και ο τραυματισμός του Μαυροειδή, αλλά και του Πρίντεζη ή του Λο και του Πάουελ σε κομβικά παιχνίδια. Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε γι΄αυτές τις απουσίες», είπε ο Μπαρτζώκας, ενώ σχετικά με την πίεση που υπάρχει στους «ερυθρόλευκους» τόνισε ότι «ήμουν προετοιμασμένος ότι θα είναι μια πολύ μεγάλη χρονιά. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα φτιαγμένη να διεκδικεί τίτλους και να παίζει σε τελικούς. Υπάρχει πίεση γιατί υπάρχει πίεση στη συγκεκριμένη δουλειά, του προπονητή. Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς την πίεση, καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου. Ο καθένας τη διαχειρίζεται με το δικό του τρόπο, εγώ έχω μια θετική σκέψη».

Σχετικά με τις διαφορές στην εφετινή Ευρωλίγκα σε σχέση με το παρελθόν, διευκρίνισε ότι «έχουν αλλάξει πολλά. Το 1997 ο Ολυμπιακός έπαιξε 15 ματς για να πάρει το τρόπαιο, φέτος έχει παίξει 29 κι έχει ακόμη δύο. Χρειάζεται ειδική διαχείριση στο ανθρώπινο δυναμικό. Νομίζω πως αυτή η αλλαγή έκανε καλό στο μπάσκετ, γιατί όποιος φέτος αγόρασε διαρκείας στον Ολυμπιακό είχε την ευκαιρία να δει πολλά υψηλού επιπέδου παιχνίδια».

Όσο για την αποχώρηση του Ντόρσεϊ είπε ότι «ουσιαστικά έθεσε ο ίδιος από μόνος του τον εαυτό του εκτός ομάδας. Στράφηκε κατά των συμπαικτών του, άρα δεν υπήρχε γυρισμός σε αυτή την απόφαση», ενώ για την ήττα που τον πόνεσε περισσότερο στάθηκε σε αυτή από την Εφές. «Είχαμε κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι, αλλά κάποια ανώτερη δύναμη στο τέλος ανέτρεψε τα πάντα».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και στη στήριξη των αδελφών Αγγελόπουλων στην ομάδα. «Δεν ξέρετε πόσο σημαντική είναι αυτή η στήριξη. Όταν γυρνάς μετά από μία ήττα σπίτι σου και στριφογυρίζουν πολλά στο μυαλό σου, το ότι με έπαιρνε τηλέφωνο ή μου έστελνε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης ο πρόεδρος ήταν ό,τι καλύτερο. Και από τον κύριο Παναγιώτη Αγγελόπουλο και από τον κύριο Γιώργο Αγγελόπουλο γινόταν αυτό. Αυτή είναι η μοναδική συνταγή επιτυχίας. Από τη στιγμή που αποφασίζεις να εμπιστευτείς κάποιους ανθρώπους, πρέπει να το κάνεις μέχρι τέλους. Κι αυτοί θα σε δικαιώσουν αν είναι πραγματικά ικανοί. Δεν μιλάω μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για όλη την ομάδα».
Keywords
Τυχαία Θέματα