Φουλ επίθεση για την ανάπτυξη

19:23 28/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Η ιστορική αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου για την πρόκριση στους 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία όλοι οι Ελληνες ευχόμαστε ότι θα στεφθεί από επιτυχία για τα εθνικά μας χρώματα, αναδεικνύει με ξεκάθαρο σημειολογικό τρόπο την εθνική, συλλογική προσπάθεια για την επίτευξη των ελληνικών στόχων, τόσο σε αθλητικό επίπεδο όσο και στο μέτωπο της οικονομίας.

Είναι γεγονός ότι η αγωνιστική φιλοσοφία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος βασίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια στον αμυντικό προσανατολισμό της ομάδας, η οποία είχε οδηγήσει σε σημαντικές επιτυχίες, με κορυφαία την
κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004, για πρώτη φορά στα ποδοσφαιρικά χρονικά. Με απλά λόγια, η Εθνική Ελλάδος έφθασε μέχρι εδώ προσπαθώντας πρώτα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και έπειτα, αν μπορεί, να σκοράρει. Στην τεράστια νίκη της περασμένης Τρίτης, όμως, η οποία την έφερε στους 16 ενός Μουντιάλ, επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική μας έδειξε ότι έχει την ικανότητα και την ποιότητα να ξεδιπλώσει στο γήπεδο και επιθετικές, δημιουργικές αρετές.

Το ίδιο ισχύει και με την εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη και την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Η πιστή τήρηση του προγράμματος σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής διασφάλισε την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, όμως οδήγησε σε δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων, νέκρωση της αγοράς και εκτίναξη της ανεργίας σε πρωτοφανή ύψη. Είναι προφανές, δηλαδή, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρική ορολογία, ότι το σύστημα κατενάτσιο που έχει επιβάλει η Γερμανία στην ευρωζώνη, δηλαδή η παράλογη λογική της ακραίας λιτότητας, αποτελεί ανασχετικό παράγοντα για την ανάπτυξη και εξουθενώνει την κοινωνία.

Ηλθε η ώρα και σε πολιτικό, οικονομικό επίπεδο να περάσουμε από το κατενάτσιο στο δημιουργικό παιχνίδι προκειμένου, όχι πια μόνο να διαφυλάξουμε την εστία μας, αλλά και να καταφέρουμε να πετύχουμε γκολ, δηλαδή να φέρουμε πιο κοντά το στόχο της ανάπτυξης για τη χώρα. Αυτό θα γίνει μέσα από ένα νέο μίγμα πολιτικής, που θα περιλαμβάνει μειώσεις φόρων και λοιπά αναπτυξιακά κίνητρα που, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ρευστότητας, θα ελαφρύνουν τα νοικοκυριά από τα δυσβάστακτα βάρη που έχουν αναλάβει, θα ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα και θα οδηγήσουν στη δημιουργία εισοδήματος και νέων θέσεων εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα