Φόρμουλα 1: Ο Μπ. Έκλστοουν μπορεί να εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς

Ο Μπέρνι Έκλστοουν τόνισε, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην «Sunday Telegraph», ότι πιθανότατα θα πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του εμπορικού διευθυντή της Φόρμουλα Ένα ύστερα από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, εάν οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας του απαγγείλουν κατηγορίες σε υπόθεση διαφθοράς. Ο 82άχρονος Βρετανός δήλωσε ότι η εταιρεία CVC, η οποία εκμεταλλεύεται τα εμπορικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, «πιθανότατα θα αναγκαστεί να με
ξεφορτωθεί, εάν οι Γερμανοί με κυνηγήσουν. Είναι αρκετά φανερό, εάν με κλείσουν στη φυλακή».
Η εισαγγελία του Μονάχου ερευνά την καταβολή 44 εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε ο Έκλστοουν σε Γερμανό τραπεζίτη και η οποία συνδέεται με την πώληση μεριδίου μετοχών της Φόρμουλα Ένα από γερμανική τράπεζα στην CVC. Η ετυμηγορία της εισαγγελίας για το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες στον Έκλστοουν αναμένεται να γίνει γνωστή τον Ιανουάριο. Οι γερμανικές αρχές πιστεύουν ότι το ποσό που έδωσε ο Έκλστοουν στον Γκέρχαρντ Γκριμπκόφσκι, ήταν δωροδοκία, προκειμένου ο Βρετανός να διασφαλίσει ότι η τράπεζα Bayerische Landesbank θα πουλούσε το μερίδιό της στην CVC το 2005. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκριμπκόφσκι φυλακίστηκε το καλοκαίρι. Από την πλευρά του, ο Έκλστοουν δήλωσε ότι κατέβαλε τα χρήματα, προκειμένου ο τραπεζίτης να σταματήσει τους ψευδείς ισχυρισμούς για τις φορολογικές υποθέσεις του.
Στο μεταξύ, ο Έκλστοουν δήλωσε στην «Sunday Telegraph» ότι η CVC δεν θέλει προς το παρόν να τον διώξει, μολονότι έχει αρχίσει την αναζήτηση για πιθανούς αντικαταστάτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα