Φρ. Ολάντ: Έκκληση να σταματήσουν οι εχθρότητες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε "όλα τα μέρη" στη σύγκρουση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία να "σταματήσουν τις εχθρότητες" και ζήτησε και πάλι από τις αρχές της χώρας να λάβουν "όλα τα μέτρα" προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των ξένων υπηκόων επί τόπου, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Ο Ολάντ "παρακολουθεί με τη μεγαλύτερη προσοχή τις τελευταίες εξελίξεις" στη χώρα και "χαιρετίζει τις προσπάθειες που διεξάγονται" προκειμένου να "εξευρεθεί μια έξοδος από την κρίση μέσω διαπραγματεύσεων", ανέφερε ακόμη η γαλλική προεδρία.

Εξάλλου,
ο πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μποζιζέ ζήτησε να συναντήσει τον Γάλλο ομόλογό, στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αφρικανικής Ένωσης Μπόνι Γιάγι με θέμα την κρίση στην Κεντρική Αφρική.
"Επωφελούμαι από την ευκαιρία για να απευθύνω στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τη διαθεσιμότητά μου να τον συναντήσω, αν το πρόγραμμά του το επιτρέπει.

Πιστεύω πως στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε τα βαθιά ζητήματα που ενδιαφέρουν την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αυτή τη χώρα που έχει υποφέρει πολύ, αφημένη στην τύχη της", δήλωσε ο Φρανσουά Μποζιζέ.
Keywords
Τυχαία Θέματα