Φερνάντο Σάντος: Καταφέραμε πολλά είμαι περήφανος που εκπροσώπησα την Ελλάδα

03:04 30/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Φερνάντο Σάντος αποχαιρετά σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια τον πάγκο της εθνικής ομάδας, μετά τον αποκλεισμό της από την Κόστα Ρίκα στη φάση των «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στις πρώτες του δηλώσεις μετά το παιχνίδι δεν θέλησε να σταθεί στη δική του αποχώρηση. «Θα θυμάμαι όλα όσα έζησα εδώ, καταφέραμε πολύ σημαντικά πράγματα, είμαι πολύ περήφανος που εκπροσώπησα την Ελλάδα, αλλά σήμερα δεν θέλω να μιλήσω γι΄αυτά. Σήμερα είναι μία ημέρα
θλίψης για εμάς. Πίστευα πάρα πολύ στην πρόκριση, όπως και οι ποδοσφαιριστές, κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά στην παράταση δεν παίξαμε με καθαρό μυαλό και δεν είχαμε τη σωστή οργάνωση. Είχαμε τη δυνατότητα να πιέσουμε την αντίπαλη ομάδα, αλλά το κάναμε με ανορθόδοξο τρόπο», επισήμανε ο απερχόμενος ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο Σάντος ρωτήθηκε και για την αποβολή του στο τέλος της παράτασης από τον Αυστραλό διαιτητή και δεν έκρυψε την ενόχλησή του: «Αποβλήθηκα για ανεξήγητο λόγο. Είπα στον διαιτητή κάτι πολύ απλό, ότι μπήκα στο γήπεδο να στηρίξω τους παίκτες και ο διαιτητής είπε πως δεν επιτρέπεται, ενώ και στον αντίπαλο πάγκο γινόταν το ίδιο. Το ίδιο είχε συμβεί και στο τέλος του κανονικού παιχνιδιού».

Το "αντίο" του Καραγκούνη

Ο αρχηγός και ρέκορντμαν συμμετοχών (139) της Εθνικής ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης, ολοκλήρωσε σήμερα την σπουδαία διαδρομή του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε. Μία διαδρομή γεμάτη επιτυχίες, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του EURO 2004. Παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε η Εθνική αυτή τη δεκαετία, μετά το τέλος του αποψινού αγώνα με την Κόστα Ρίκα και τον αποκλεισμό στα πέναλτι, δήλωσε:

«Δεχθήκαμε ένα γκολ και κάπου εκεί χάσαμε την ισορροπία μας για μερικά λεπτά. Μετά την κόκκινη κάρτα κυριαρχήσαμε, πιέσαμε τον αντίπαλο, ισοφαρίσαμε, στην παράταση πιέσαμε κι άλλο εκεί και θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε το ματς πριν πάει στα πέναλτι. Τα πέναλτι είναι μία διαδικασία 50-50 και θέλουν και τύχη. Δεν ήμασταν τυχεροί εκεί. Τα δώσαμε όλα. Κρίμα σήμερα που δεν πανηγύρισαν όλοι οι Ελληνες. Ξέρουμε ότι ήταν με το μέρος μας, έφτανε μέχρι εδώ η θετική ενέργεια που μας έστελναν και θέλαμε να τους δώσουμε άλλη μία χαρά. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Για μένα ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι σήμερα. Εύχομαι η Εθνική να έχει κι άλλες επιτυχίες στη συνέχεια».

Ο 37χρονος σήμερα Γιώργος Καραγκούνης έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα στις 20 Αυγούστου 1999, στο φιλικό ματς με το Ελ Σαλβαδόρ (3-0) και έκτοτε φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο περισσότερες φορές από κάθε άλλο στην ισοτρία της Εθνικής (139), ενώ σημείωσε και 10 γκολ.
Keywords
Τυχαία Θέματα