Φ. Σάντος: Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η πρόκριση

Σε εκδήλωση της -εκ των βασικών χορηγών της ΕΠΟ- εταιρείας κινητής τηλεφωνίας «Vodafone» παρέστη μέσω τηλεδιάσκεψης από την Πορτογαλία ο τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος δέχθηκε ερωτήσεις που αφορούσαν στην επικείμενη συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αλλά και τις σκέψεις του όσον αφορά την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ομοσπονδία. Παρόντες, επίσης, ήταν ο διεθνής κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού,
Κώστας Μανωλάς, και ο διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Τάκης Φύσσας.

«Όλες οι ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για την πρόκριση. Αν χρειαστεί να μιλήσουμε για ένα φαβορί, θα επιλέξω την Κολομβία επειδή έχει μεγάλη ποιότητα και το πλεονέκτημα ότι παίζει στη Λατινική Αμερική. Είναι μία κλασική λατινοαμερικάνικη ομάδα, με τεχνίτες παίκτες και πολύ καλή επιθετική γραμμή», υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας.

«Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει κι αυτή παίκτες με ποιότητα, όπως ο Τουρέ και ο Ντρογκμπά, και είναι επίσης πολύ επιθετική. Η Ιαπωνία μπορεί να μην έχει μεγάλους ποδοσφαιριστές, αλλά είναι πειθαρχημένη και βασίζεται στο ομαδικό πνεύμα. Είναι ανοιχτός όμιλος. Πιστεύω ότι η πρόκριση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, όπως και πέρσι στο Euro», συμπλήρωσε την εκτίμησή του για τον όμιλο της Εθνικής ο κ. Σάντος.

Για το θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έδωσε κάποια είδηση. «Είχαμε συνάντηση με τον πρόεδρο στη Βραζιλία και αποφασίσαμε ότι τον Μάρτιο, στο φιλικό, θα ανακοινώσω την απόφασή μου για το αν ανανεώσω το συμβόλαιό μου. Έχω χρόνο μέχρι τότε να σκεφτώ τα δεδομένα για το επαγγελματικό μου μέλλον μετά το Μουντιάλ. Δεν έχει σχέση με το αν έχω πάθος και όρεξη για την Ελλάδα και την Εθνική, αλλά καθαρά και μόνο με το μέλλον της καριέρας μου στο χώρο», δήλωσε.

Όσο για την τοποθεσία που θα αποτελέσει το κέντρο προετοιμασίας της Εθνικής στη Βραζιλία; «Θέλαμε το Σάο Πάουλο για βάση μας, αλλά μετά την κλήρωση και λαμβάνοντας υπόψη τις αποστάσεις και τις κλιματολογικές συνθήκες, θα πάμε μάλλον αλλού. Κάπου που θα έχει 27-28 βαθμούς, όσους περίπου και στις πόλεις που θα παίξουμε».

Ως προς το ζήτημα με τα πλέι οφ, ο κ. Σάντος παραδέχθηκε ότι «έχουμε ένα έξτρα πρόβλημα, καθώς το ελληνικό πρωτάθλημα τελειώνει για κάποιους παίκτες τον Απρίλιο και για κάποιους άλλους τον Μάιο με τα πλέι-οφ. Άλλοι δηλαδή θα μείνουν άπραγοι καιρό και άλλοι θα χρειάζονται ξεκούραση. Σίγουρα 26-27 Μαΐου θα έχουμε ένα φιλικό στην Αθήνα και ως την αναμέτρηση με την Κολομβία θα δώσουμε άλλα δύο φιλικά στην Βραζιλία».

Αναφορικά με την επιλογή των τριών τερματοφυλάκων που θα πάρει στην αποστολή, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας εκτιμά ότι ακόμη είναι νωρίς. «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τους τρεις τερματοφύλακες, όπως και για κάθε παίκτη. Έχουμε ακόμα 6 μήνες, μεγάλο διάστημα. Πολλά μπορούν να συμβούν. Για παράδειγμα, περιμέναμε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να ήταν κοντά μας, αλλά είναι ήδη ένα χρόνο εκτός», απάντησε.

«Τώρα δεν έχουμε το μυαλό μας στην επιλογή της 23άδας. Αυτά θα τα δούμε λίγο πριν τα τελικά. Τώρα κοιτάμε τα θέματα της οργάνωσης της αποστολής: πού θα μείνουμε, με ποιους θα παίξουμε φιλικά... Επίσης προσπαθούμε να συλλέξουμε όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται για τους τρεις αντιπάλους», συμπλήρωσε.

Ο Κώστας Μανωλάς, από την πλευρά του, δήλωσε σίγουρος ότι «θα είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε τρεις μεγάλες ομάδες και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Όταν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος δεν φοβάσαι τίποτα. Όλα τα παιδιά έχουμε μεγάλη εμπειρία από αγώνες υψηλού επιπέδου, όπως στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτα ο Θεός, θέλω να είμαι υγιής και να πάω στο Μουντιάλ».

Ο Τάκης Φύσσας, τέλος, είπε: «Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μάθουμε σε ποια πόλη θα είναι η βάση μας. Είναι συγκινητικό που ο Καραγκούνης θα πει αντίο σε αυτό το Μουντιάλ. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους Έλληνες. Έχουμε όλες τις δυνατότητες να περάσουμε. Δύσκολη η κλήρωση, αλλά πάμε με στόχο την πρόκριση, όχι μόνο τη συμμετοχή».
Keywords
Τυχαία Θέματα