Φ. Σάντος: Δύο νίκες για να πάρουμε την απευθείας πρόκριση

14:06 4/10/2013 - Πηγή: E-Typos
Η εθνική θα κυνηγήσει και τις τελευταίες πιθανότητες για απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, χωρίς να σκέφτεται το -πιθανότατο- ενδεχόμενο των μπαράζ. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της αποστολής ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων της προκριματικής φάσης με Σλοβακία και Λιχτενστάιν. Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός
επισήμανε ότι η ελληνική ομάδα θέλει τις δύο νίκες και θα περιμένει ένα... δώρο από τη Βοσνία (να μην κερδίσει στο Κάουνας τη Λιθουανία), ώστε να πάρει την πρώτη θέση του 7ου ομίλου και το απευθείας εισιτήριο για τη Βραζιλία. Μάλιστα, ο Σάντος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προφυλάξει ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο όριο των καρτών, αφού «... είναι σα να παραδέχομαι ότι θα παίξουν και στα μπαράζ».

«Είναι δύο πάρα πολύ σημαντικά παιχνίδια. Όσο έχουμε μαθηματικές ελπίδες θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητές μας. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια με την Σλοβακία και το Λιχτενστάιν. Σας το είχα πει και την προηγούμενη φορά ότι πρέπει να κερδίσουμε και τα τέσσερα παιχνίδια. Τα δύο πέρασαν, μας απομένουν δύο ακόμα», δήλωσε ο προπονητής της εθνικής και συνέχισε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με το Λιχτενστάιν (σ.σ. στο Βαντούζ) αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες, αν και στο μυαλό μας πρέπει να είναι πρώτα ο αγώνας με την Σλοβακία. Εμείς θα ελπίζουμε ότι η Βοσνία θα μας κάνει ένα δώρο και θα περάσουμε ως πρώτοι του ομίλου στο Μουντιάλ. Πιστεύω ότι δεν θα είναι εύκολα για εκείνη στη Λιθουανία. Σημασία, όμως, για εμάς, έχει να κερδίσουμε τους δικούς μας αγώνες στην έδρα μας».

Νέο πρόσωπο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι ο Ανδρέας Σάμαρης, με τον Φερνάντο Σάντος να εξηγεί πως «... είναι μία επιβράβευση για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει δείξει τεράστια σημάδια εξέλιξης και αγωνίζεται συχνά με τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, κλήθηκε γιατί ο Κατσουράνης δεν μπορεί να παίξει στο πρώτο ματς (σ.σ. τιμωρημένος) και είναι μία επιπλέον λύση για εμάς. Θέλω να τον δω και στις προπονήσεις, αν και έχουμε δει κάποια θετικά στοιχεία στους μέχρι τώρα αγώνες που έχει αγωνιστεί».

Για τον προβληματισμό που υπάρχει για τους τερματοφύλακες και την κλήση του Στέφανου Καπίνο, ο Πορτογάλος είπε: «Η αλήθεια είναι ότι ο Καρνέζης δεν αγωνίζεται στην ομάδα του (σ.σ. Γρανάδα) και αυτό είναι κάτι που δεν μας ευχαριστεί, όπως και τον ποδοσφαιριστή. Μην ξεχνάμε ότι ο Καρνέζης όλο αυτό το διάστημα είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής σε αυτή την προσπάθεια. Δεν θα είναι σωστό από μέρους μου να μην τον καλέσω. Είναι μέλος της Εθνικής και θα συνεχίσει να είναι. Είναι αλήθεια ότι κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τα κριτήριά μου, δηλαδή δεν αγωνίζεται στον σύλλογό του, ωστόσο το γεγονός ότι ήταν βασικός στην Εθνική το προηγούμενο διάστημα και "ζυγίζοντας" όλες τις παραμέτρους αποφάσισα να τον καλέσω. Με βάση την εικόνα που θα δείξει στις προπονήσεις θα αποφασίσω για τη χρησιμοποίησή του. Όσον αφορά τώρα τον Σηφάκη, είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται λιγότερο σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Δεν είναι εντελώς εκτός ρυθμού, είναι σταθερό μέλος της Εθνικής και είναι σταθερή η παρουσία του στην ομάδα. Ο Καπίνο είχε κληθεί κάποιες φορές στο παρελθόν. Τον ξέρουμε αρκετά καλά και έχει ματς στα πόδια του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Επίσης, έχουμε τον Καρνέζη, ο οποίος αν τιμωρηθεί με μία κίτρινη κάρτα, δεν θα παίξει στο τελευταίο ματς. Η σκέψη μας για τον Καπίνο είναι να ενσωματωθεί ακόμη περισσότερο στην αποστολή μας».

Σε ερώτηση για την παρουσία του Κώστα Μήτρογλου (δεδομένου μάλιστα ότι δεν κλήθηκε ο Γκέκας), ο Σάντος απάντησε: «Νομίζω ότι αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την Εθνική. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να έχουν οι επιθετικοί: έχει το ένστικτο του γκολ. Είναι ένας παίκτης που έχει τεράστια εξέλιξη. Κάνει πολλά παραπάνω μέσα στο γήπεδο και ελπίζω ότι θα συνεχίσει να εξελίσσεται για να γίνει ακόμη καλύτερος ποδοσφαιριστής».

Τέλος, ο ομοσπονδιακός προπονητής ρωτήθηκε και πάλι για το ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του, αλλά και πάλι δεν ξεκαθάρισε την κατάσταση: «Εκείνο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να πάρουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Είναι σημαντικό για εμένα ότι το 70-80% των παικτών θα είναι στις επόμενες δύο διοργανώσεις, δηλαδή, στο Euro και στο επόμενο Μουντιάλ. Στόχος μου όταν είχα έρθει ήταν να δημιουργήσω μία Εθνική ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και να δημιουργήσουμε ένα σύνολο με μέλλον, ανεξάρτητα ποιος θα είναι στον πάγκο. Έχουμε παίκτες που έχουν έρθει στην Εθνική και έχουν μέλλον, όπως ο Σταφυλίδης και ο Πέτσος, και κάποιους άλλους που τους παρακολουθούμε και είναι κοντά, όπως ο Κίτσιου».
Keywords
Τυχαία Θέματα