Ευρωλίγκα: Το "One Team" τυπωμένο στις φανέλες των παικτών

Οι φανέλες όλων των παικτών των ομάδων της Ευρωλίγκας αντί των επιθέτων τους θα αναγράφουν "One Team" στην 6η και 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Με αυτό τον τρόπο αποφάσισε η διοίκηση της Ευρωλίγκας να προωθήσει το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης που έχει δημιουργήσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την καταπολέμηση του αποκλεισμού κοινωνικών ομάδων στην Ευρώπη, σκοπός που υπηρετούν η "One Team" και τα "Special Olympics". Στο πλαίσιο, λοιπόν, του κοινωνικού προγράμματος της Ευρωλίγκας και σε συνεργασία με τον «Υπερήφανο Συνεργάτη» της, Special Olympics,
από τις 21 έως τις 29 Νοεμβρίου πολλοί σταρ της διοργάνωσης θα... απαρνηθούν τα επίθετά τους στη φανέλα και θα αγωνιστούν όλοι με το "One Team" στην πλάτη.

Η σχετική ανακοίνωση της Ευρωλίγκας αναφέρει: «Σπανούλης, Ναβάρο, Διαμαντίδης, Μπογκντάνοβιτς, Φερνάντεθ, Χάινς, Αζινσά, Μίροτιτς. Κάποια από τα πιο δημοφιλή ονόματα, στο χώρο του μπάσκετ. Αλλά δεν θα δείτε κανένα από αυτά, την ερχόμενη Πέμπτη και την ερχόμενη Παρασκευή, στην Ευρωλίγκα. Στη θέση που θα έπρεπε να είναι το επίθετο των παικτών, στη φανέλα τους, θα εμφανιστεί κάτι άλλο που θα είναι το ίδιο για όλους: το "One Team". Με αυτόν τον τρόπο, θα επιδείξουν την αλληλεγγύη τους με το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της Ευρωλίγκας και τις πολλές κοινότητες που χρειάζονται υποστήριξη, σε όλη την Ευρώπη.

Η 6η και η 7η αγωνιστική θα αφιερωθεί στην υποστήριξη που παρέχει χρόνια η "One Team", στον επί σειρά ετών στρατηγικό συνεργάτη της, τα "Special Olympics" και τον παγκόσμιο ηγετικό ρόλο στη λειτουργία του αθλητισμού κατά τρόπο που να προωθεί την κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία.

Από τις 21 έως τις 29 Νοεμβρίου, τα γήπεδα σε όλη την Ευρώπη θα υποδεχθούν αθλητές των "Special Olympics", ενώ οι πρεσβευτές της "One Team" ή οι αρχηγοί των ομάδων θα απευθύνουν μηνύματα πριν το τζάμπολ, που σκοπό θα έχουν την αύξηση στην ευαισθητοποίηση για την καταπολέμηση του αποκλεισμού, που είναι η καρδιά και της One Team και των Special Olympics"».

«Όταν μιλάμε για κοινότητα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ» δήλωσε ο δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπης και νυν παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κάιλ Χάινς, ο οποίος είναι πρεσβευτής του προγράμματος "One Team Global", για να προσθέσει: «Παλεύουμε για ένα τρόπαιο, αλλά, ανεξάρτητα από τα χρώματα που έχουν οι φανέλες μας, παίζουμε όλοι μαζί για τις κοινότητες μας».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, δήλωσε: «Δεν χρειάζεται καν να πούμε πόσο υπερήφανη είναι η Euroleague Basketball που έχει συνεργάτη, όπως είναι οι Special Olympics, με τον οποίον μοιράζονται τους στόχους και της φιλοδοξίες της One Team. Κυρίως, την προώθηση του σεβασμού, της αποδοχής και της ένταξης των αποκλεισμένων γκρουπ ανθρώπων, στην κοινωνία μας». Εν συνεχεία ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague Basketball πρόσθεσε ότι «η σχέση μας με τους Special Olympics αναπτύχθηκε μέσα σε αυτή τη χρονιά, αλλά τα επόμενα 24 παιχνίδια θα είναι το "κλειδί" για να κάνουμε τους φαν και το διεθνές κοινό, να καταλάβει τη σημασία των αξιών και να καταφέρει το πρότζεκτ μας να 'χει θετική επιρροή στις τοπικές κοινότητες. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις ομάδες μας και τους παίκτες, που για μια ακόμη φορά δείχνουν τη δύναμη και την αλληλεγγύη προς τις κοινότητες τους, ακολουθώντας αυτήν την πρωτοβουλία και παραχωρώντας το όνομα τους, για το One Team».

Οι δυο εβδομάδες αφοσίωσης των αγώνων της Ευρωλίγκας στο σκοπό της ένταξης θα ολοκληρωθούν με τον εορτασμό της 10ης ετήσιας "Special Olympics European Basketball Week", που αρχίζει στις 30/11, και με την Παγκόσμια Ημέρα ανθρώπων με αναπηρία, που είναι στις 3/12.
Keywords
Τυχαία Θέματα