Ευρωλίγκα: Στις 16 Οκτωβρίου το εναρκτήριο τζάμπολ

14:24 10/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Στις 16 Οκτωβρίου αρχίζει η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2014-15 κι ενώ νωρίτερα, στις 26 Σεπτεμβρίου θα αναδειχτεί η 24η και τελευταία ομάδα που θα εξασφαλίσει το εισιτήριο, μέσω των προκριματικών στην Οστάνδη. Η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 19 Δεκεμβρίου, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου από τους τέσσερις να προκρίνεται στη φάση των «16» (30 Δεκεμβρίου έως 10 Απριλίου). Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που θα αποκλειστούν από την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας θα συνεχίσουν στο EuroCup
(2η φάση). Μετά την φάση των «16» στην Ευρωλίγκα ακολουθούν τα πλέι οφ ή προημιτελική φάση (στις 3 νίκες) που θα αρχίσουν στις 14 Απριλίου και μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και τις 28 του ίδιου μήνα για όσα ζευγάρια από τα τέσσερα πάνε τη σειρά σε 5ο αγώνα.
Το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2014-15 θα διεξαχθεί το διάστημα 14-17 Μαϊου στη Μαδρίτη και συγκεκριμένα στην Barclaycard Arena (βλ. φωτό) ή όπως ονομαζόταν πριν «Παλάθιο δε Ντεπόρτες δε λα Κομουνιδάδ δε Μαδρίδ».

Στον 4ο όμιλο της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας κληρώθηκε ο Ολυμπιακός ως επικεφαλής, ενώ από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε στον 3ο όμιλο, στη διαδικασία της κλήρωσης που ολοκληρώθηκε στη Βαρκελόνη. Αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον 4ο όμιλο, οι Βαλένθια (Ισπανία), Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) και Νεπτούνας (Λιθουανία). Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στον 3ο όμιλο τις Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) και Τούροφ (Πολωνία).

Οι όμιλοι της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας 2014-15 μετά τη σημερινή διαδικασία κλήρωσης διαμορφώθηκαν ως εξής: ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2014-15

1ος ΌΜΙΛΟΣ
==========
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)
Σάσαρι (Ιταλία)
Νικητής Προκριματικών

2ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Μάλαγα (Ισπανία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Τσεντεβίτα (Κροατία)
Λιμόζ (Γαλλία)

3ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Τούροφ (Πολωνία)

4ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Βαλένθια (Ισπανία)
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Νεπτούνας (Λιθουανία)
Keywords
Τυχαία Θέματα