Έτοιμος ο Ολυμπιακός να ζήσει το όνειρο της πρόκρισης στο "Θέατρο των Ονείρων" με τη Μάντσεστερ Γ.

13:19 19/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Ολυμπιακός, με την πρώτη… γροθιά που έδωσε στη Μάντσεστερ Γ. στο Φάληρο, την έριξε στα σκοινιά. Σήμερα το βράδυ, σαν καλός πυγμάχος, δεν πρέπει να την αφήσει να ανακτήσει τις δυνάμεις της, αλλά να την… αποτελειώσει τώρα που τρεκλίζει και να τη ρίξει στο καναβάτσο. Η Μάντσεστερ να δει… αστεράκια κι ο Ολυμπιακός να ταξιδέψει στη στρατόσφαιρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αγγίζοντας
τον ουρανό με τα αστέρια των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ασπίδα των «ερυθρολεύκων» στη μάχη της πρόκρισης είναι το 2-0 του πρώτου αγώνα. Οσο δυνατή όμως και να είναι μια ασπίδα, ποτέ δεν κερδίζει μια μάχη από μόνη της, αν δεν είναι ικανός να τη χειριστεί ανάλογα ο πολεμιστής.
Ο Μίτσελ θα ρίξει απόψε 11 πολεμιστές στο «Θέατρο των Ονείρων», με αντικειμενικό στόχο να μην… παίξουν θέατρο, αλλά να είναι ο εαυτός τους.
Να φτάσουν την απόδοση προηγούμενων ευρωπαϊκών αγώνων τους και αν μπορούν, αυτή του πρώτου παιχνιδιού με τη Μάντσεστερ Γ.
«Οι παίκτες μου δεν φοβούνται τίποτα. Ισως ο προπονητής φοβάται περισσότερο, αλλά αυτοί παίζουν στο γήπεδο. Εδωσαν απαντήσεις σε όσους μου ασκούσαν κριτική τον περασμένο Σεπτέμβριο και είχαν δίκιο. Ομως, οι παίκτες μου με δικαίωσαν. Η Μάντσεστερ βρίσκεται σε λεπτή ισορροπία αυτή τη στιγμή, αλλά δεν στηριζόμαστε σε αυτό για να προκριθούμε. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Θα είναι πιο αποφασιστική από το πρώτο ματς, γιατί έχει πιο μεγάλη ανάγκη», υπογράμμισε ο Μίτσελ. Ο Ισπανός είπε ότι ο Μόγες υποφέρει αυτή την εποχή στον πάγκο του, αλλά ευγενικά θεώρησε το ματς κόντρα ομάδων κι όχι προπονητών. «Είναι αντίπαλός μου, όχι εχθρός. Δεν μου αρέσει που τον βλέπω σε αυτή τη θέση. Μπορεί στο μέλλον να διορθώσει την κατάσταση», εξήγησε.
Το πλάνο του είναι έτοιμο σε μεγάλο βαθμό. Ζητάει από τους παίκτες του να μην αφήσουν τη Μάντσεστερ να αναπτυχθεί. Να κρατήσουν την μπάλα και να κάνουν αυτοί το παιχνίδι τους. «Εχουμε παίξει με μεγάλες ομάδες και δεν αλλάξαμε την τακτική μας. Θα συνεχίσουμε έτσι. Δεν επαναπαυόμαστε στο 2-0. Χρειαζόμαστε γκολ», τόνισε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», ο οποίος χαρακτήρισε μαγική την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στο «Ολντ Τράφορντ».
Η μεσαία γραμμή θα κρίνει πολλά σήμερα. Οι Αγγλοι χωλαίνουν στο κέντρο και ο Μίτσελ ξέρει να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του αντιπάλου. Ο Εντινγκά αναλαμβάνει να καταστρέψει το παιχνίδι του Ρούνεϊ και ο Μανιάτης να ανακόψει το ρυθμό της Μάντσεστερ. Σαλίνο και Χολέμπας θα έχουν πολλή δουλειά, ενώ αντίδοτο για τον Φαν Πέρσι είναι ο Μανωλάς.
Σκέφτεται να «χτυπήσει» από τα δεξιά με τον Κάμπελ πάνω στον Εβρά και από τα αριστερά με τον Πέρεζ στον Ράφαελ. Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ αναλαμβάνει να ενορχηστρώσει τις «ερυθρόλευκες» επιθέσεις με τη γνωστή του μαεστρία.
Ο Ισπανός τεχνικός «πονοκεφαλιάζει» για τη θέση του σέντερ φορ. Ο Βαλντέζ είναι πρώτος υποψήφιος, αλλά υπάρχει η λύση του Κάμπελ, περνώντας τον Φουστέρ δεξιά.
Ο Σαβιόλα θα είναι στον πάγκο, αν όμως κριθεί ανέτοιμος θα μπει στη 18άδα ο νεαρός Βέργος.
Περίπου 3.500 «ερυθρόλευκοι» οπαδοί αναλαμβάνουν να κάνουν… Καραϊσκάκη το «Ολντ Τράφορντ». Ηδη από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, οι παίκτες του Ολυμπιακού αισθάνθηκαν τη ζεστασιά τους, όταν τους υποδέχθηκαν Ελληνες φοιτητές και μοίρασαν αγκαλιές και αυτόγραφα. Εδωσαν υπόσχεση για περισσότερες υπογραφές απόψε, μετά την πρόκριση.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα