ΕΚΤ: Στην Αθήνα, αύριο ο Γ. Άσμουσεν

13:26 20/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα αύριο Τετάρτη για να συζητήσει την πρόοδο της χώρας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως ανακοίνωσε το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ευρώπης. Το πρακτορείο Ρόιτερς επισημαίνει πως η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται ενώ συνεχίζεται η σεναριολογία περί του ότι η χώρα μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω
υποστήριξη για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας πέτυχε την εκταμίευση 5,8 δισεκ. ευρώ του δανείου της από τους διεθνείς πιστωτές της τον Ιούλιο και πρόκειται να λάβει άλλο 1 δισεκ. ευρώ τον Οκτώβριο, με προαπαιτούμενη την εφαρμογή περαιτέρω μεταρρυθμίσεων.

Ένα κλιμάκιο της διεθνούς τρόικας των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) θα επιστρέψει στην Αθήνα το φθινόπωρο για να συζητήσει το εάν και κατά πόσον η κυβέρνηση θα χρειαστεί να εξοικονομήσει και άλλα κεφάλαια για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για την περίοδο 2015-2016.

«Ενόψει της επόμενης αποστολής αξιολόγησης της τρόικας ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, θα επισκεφθεί την Αθήνα για διμερείς συναντήσεις με Έλληνες διαμορφωτές πολιτικής κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου για να συζητήσει το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας και τις ευρύτερες εξελίξεις στην ευρωζώνη», ανέφερε η ΕΚΤ.

Ο Άσμουσεν θα συναντηθεί με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας Γεώργιο Προβόπουλο, τον υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα και τον Γεώργιο Ζανιά, πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Ρόιτερς.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η κυβέρνηση της Γερμανίας –ένας από τους μεγαλύτερους πιστωτές της Ελλάδας– διέψευσε δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel το οποίο επικαλούμενο μια έκθεση οικονομολόγων της Μπούντεσμπανκ, της ομοσπονδιακής γερμανικής κεντρικής τράπεζας, ανέφερε ότι η ΕΕ «είναι βέβαιο ότι θα συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας» για την Ελλάδα και ότι το τρέχον πρόγραμμα αντιμετωπίζει «εξαιρετικά υψηλούς» κινδύνους. Ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «απολύτως σωστή» κατεύθυνση.

Το μήνυμα αυτό επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί σήμερα. «Σε εμένα το πρόγραμμα φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά. Δεν βλέπω καμιά επείγουσα ανάγκη να καταρτιστεί νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα», είπε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.
Keywords
Τυχαία Θέματα