Δηλώσεις Πεδουλάκη, Ούκιτς για τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός

18:10 20/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλήρης στη Μαδρίτη από σήμερα ενόψει της αυριανής αναμέτρησης (21:45) με την πρώτη του ομίλου του, Ρεάλ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης, καθώς βρίσκονται στην 4η και τελευταία θέση του ομίλου που δίνει πρόκριση στα πλέι οφ, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του Top-16. Στον αντίποδα, η Ρεάλ με νίκη αύριο «σφραγίζει» την πρόκριση στην προημιτελική φάση και το γεγονός πως προέρχεται
από δύο ήττες (σε Ισπανία και Ευρωλίγκα) έχει... αφυπνίσει τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο (επιστρέφει ο Ρούντι Φερνάντεθ), καθιστώντας πιο δύσκολη την αποστολή του έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, υπενθύμισε πως οι δύο ομάδες «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους για 4η φορά φέτος: «Ο αγώνας με τη Ρεάλ είναι πραγματικά σημαντικός, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε αν ρίξει μια ματιά στη βαθμολογία και στο υπόλοιπο πρόγραμμα. Γνωριζόμαστε καλά, αφού ήμασταν στον ίδιο όμιλο και στην πρώτη φάση. Η Ρεάλ αρέσκεται στο γρήγορο ρυθμό και ειδικά μέσα στην έδρα τους προσπαθούν να υποχρεώσουν τον αντίπαλο να ακολουθήσει αυτόν το ρυθμό. Επομένως, για μας θα είναι εξαιρετικής σημασίας αν θα καταφέρουμε να επιβάλλουμε ή όχι το δικό μας ρυθμό, ενώ θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Κατά την άποψή μου, ο νικητής θα κριθεί πραγματικά στις λεπτομέρειες».

Ο Κροάτης διεθνής γκαρντ, Ρόκο Λένι Ούκιτς, είπε από την πλευρά του: «Τους γνωρίζουμε καλά, μας ξέρουν και εκείνοι καλά... Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό. Μας νίκησαν δύο φορές, εμείς τους νικήσαμε μία. Έχουν τα προβλήματά τους και εμείς τα δικά μας. Όμως, όλα εξαρτώνται από αυτό το ματς. Είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να πάμε εκεί και να παλέψουμε, γιατί μετά από αυτόν τον αγώνα πολλά πράγματα θα ξεκαθαρίσουν όσον αφορά στις ομάδες που θα προκριθούν στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Στην προηγούμενη αναμέτρηση παίξαμε πολύ καλά για 35 λεπτά και στη συνέχεια, στα τελευταία πέντε, τα χαλάσαμε όλα. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία ομάδα σκληρή με στόφα νικητή. Έχουν νικήσει πολλά παιχνίδια στα τελευταία λεπτά. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας και να τους νικήσουμε».

Όσον αφορά το στρατόπεδο των Μαδριλένων, ο Πάμπλο Λάσο ζήτησε από τους παίκτες του επιστροφή στις νίκες, μετά τις δύο ήττες σε Ευρωλίγκα και ισπανικό πρωτάθλημα, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης της Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό στη Μαδρίτη, για τη 12η αγωνιστική στη φάση των «16».

«Η ομάδα δεν θα επηρεαστεί από τις δύο συνεχείς ήττες. Απέχουμε "μία ανάσα" από την πρόκριση στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ξέρω πως η ομάδα μου θα είναι εντάξει και παραμένω ήρεμος. Όταν παίζεις τόσο πολλά συνεχόμενα παιχνίδια είναι δύσκολο να στέκεσαι σε μία ήττα ή δύο. Το ίδιο ισχύει και για τις νίκες. Είχαμε πολλά μεγάλα νικηφόρα σερί. Η δύναμη αυτής της ομάδας είναι να ξέρει ότι κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Πριν από δέκα ημέρες είχαμε κάνει δύο καλές εμφανίσεις στο Κάουνας και στη Βιτόρια και τώρα προερχόμαστε από δύο κακές εμφανίσεις. Το πιο σημαντικό είναι να κοιτάζεις μπροστά. Η ομάδα μου γνωρίζει καλά πως το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην οκτάδα και είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει, παρά τις δύο ήττες. Θα έχουμε στη διάθεσή μας και τον Ρούντι (σ.σ. Φερνάντεθ). Οι παίκτες μου είναι αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν τι έχουν κάνει καλά και τι λάθος», δήλωσε αρχικά ο Λάσο και πρόσθεσε:

«Στην ομάδα μου αρέσουν τα μεγάλα παιχνίδια. Δεν πιστεύω πως υποτιμήσαμε τη Μάλαγα και την Κανάριας την περασμένη εβδομάδα. Το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ ελκυστικό για μας, καθώς αντιμετωπίζουμε έναν μεγάλο αντίπαλο που έχουμε ξανασυναντήσει φέτος, μία ομάδα με εμπειρία σε τόσο σημαντικούς αγώνες και σπουδαίους παίκτες. Αυτό κάνει για μας την πρόκληση μεγαλύτερη. Όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα πολλές φορές μέσα σε μια σεζόν, είναι πιθανό να χάσεις τη συγκέντρωσή σου. Τα τρία παιχνίδια που δώσαμε δεν ήταν εύκολα για κανέναν από τους δύο. Το προσεχές παιχνίδι θα είναι διαφορετικό, αφού οι δύο ομάδες έχουν πολύ υψηλό κίνητρο. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ο Γκιστ του έχει δώσει δύναμη στη ρακέτα. Ο Διαμαντίδης συνεργάζεται καλύτερα με τον Ούκιτς, ο Μπράμος συμπληρώνει καλά τον Ματσιούλις... Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαι βέβαιος πως θα έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και ο κόσμος θα έρθει να μας υποστηρίξει».

Μετά την είδηση πως ο Πότσιους χάνει τη σεζόν, ο Λάσο αναφέρθηκε στα προβλήματα τραυματισμών: «Η ομάδα αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με τραυματισμούς, των Πότσιους, Φερνάντεθ και Ντρέιπερ, που μας επηρέασαν. Υποχρεωθήκαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Χάσαμε τον Πότσιους για το υπόλοιπο της περιόδου και είναι μεγάλο πλήγμα, γιατί είναι σημαντικός παίκτης για μας. Όλοι είναι όμως. Με ρώτησαν αν η ομάδα είναι εξαρτημένη από τον Ρούντι και γι΄αυτό έχασε στα ματς που απουσίαζε. Η απάντησή μου ήταν πως η ομάδα εξαρτάται από τον Ρούντι, από τον Μίροτιτς, τον Πότσιους, τον Γιουγ».

Ο Νίκολα Μίροτιτς μίλησε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας εκ μέρους των παικτών της Ρεάλ, λέγοντας: «Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαία ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, να αμυνθούν, να πάρουν ριμπάουντ, να δώσουν ασίστ. Τα κάνουν όλα καλά. Διαθέτουν σπουδαίους παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Σχορτσανίτης, ο Ματσιούλις, ο Ούκιτς, ο Λάσμε. Πάντως, πιστεύω πως η μεγαλύτερη δύναμη του Παναθηναϊκού είναι το σύνολό του, το ομαδικό του παιχνίδι. Η ομάδα τους έχει βελτιωθεί πολύ από το ξεκίνημα της σεζόν και είναι πολύ πιο επικίνδυνη από ό,τι πριν. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά, γιατί έχουμε τεθεί αντιμέτωπες άλλες τρεις φορές φέτος. Έχουμε κερδίσει δύο από τα τρία παιχνίδια, κάτι που δείχνει πως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε και πάλι. Δεν θα είναι όμως εύκολο, γιατί είμαι σίγουρος πως θα μας έχουν μελετήσει καλά».
Keywords
Τυχαία Θέματα