Διαψεύδει η γερμανική καγκελαρία τα περί δημοψηφίσματος - Επιμένει η ελληνική Προεδρία

23:41 18/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, με το ερώτημα κατά πόσον οι Έλληνες επιθυμούν την παραμονή στην ευρωζώνη, πρότεινε η Άγγελα Μέρκελ σε τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Όπως σημειώνεται
πάντως σε σχετική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τσιόδρα, είναι πρόδηλο "ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης".

Τη συγκεκριμένη πρόταση της Γερμανίδας Καγκελαρίου έκανε γνωστή στους πολιτικούς αρχηγούς, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους, ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

"Αυτές οι αναφορές δεν αληθεύουν", δήλωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η 'Αγκελα Μέρκελ συνέστησε στην Αθήνα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή στην Ευρωζώνη.

Τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία είχαν μεταδώσει ήδη την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου από την Αθήνα, κάνουν πλέον λόγο για "σύγχυση".

Η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα, σχολίασαν κύκλοι της προεδρίας της Δημοκρατίας σχετικά με τη διάψευση του Βερολίνου.

ΟΙ πολιτικοί αρχηγοί αποδοκίμασαν την παρέμβαση της Α. Μέρκελ.
Keywords
Τυχαία Θέματα