Διακοπή στο ΑΕΚ-Πανθρακικός, λόγω εισβολής οπαδών

21:24 14/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Μπροστά σε 30.000 φιλάθλους της στο ΟΑΚΑ και στο ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο, η ΑΕΚ φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τον Πανθρακικό, με αυτογκόλ του Μπουγαϊδη στο 87΄, αλλά σ' έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αμέσως μετά εκατοντάδες οπαδοί της Ένωσης εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο, εκ των οποίων κάποιοι έφτασαν μέχρι τα αποδυτήρια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των ομάδων και τη διακοπή του αγώνα.

Σχεδόν
1,5 ώρα μετά, ο διαιτητής Τριτσώνης αποφάσισε την οριστική διακοπή, που πέρα από τον μηδενισμό της γηπεδούχου, ανάλογα με το τι θα γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα, μπορεί να επιφέρει και αφαίρεση βαθμών για την Ενωση, γεγονός που θα οριστικοποιήσει τον υποβιβασμό της στη Β' Εθνική κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση (και πάντα ανάλογα με το φ.α.) τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.
Η ΑΕΚ προσπάθησε αρχικά να κυριαρχήσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα και στο 33΄ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα για τον Πανθρακικό: Ο Βαϊρουά εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (37') ο Μουνάφο εκτέλεσε το φάουλ για τους φιλοξενούμενους, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ κέρδισε δύο φάουλ σε καλή θέση, το πρώτο με εκτελεστή τον Ανάκογλου και το δεύτερο τον Φέτση, αλλά η μπάλα δεν βρήκε τα δίχτυα.

Ευκαιρία για την ΑΕΚ με την επανέναρξη, όταν ο Ανάκογλου εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες μετά από σέντρα του Τσουμάγκα, αλλά ο Κουτσόπουλος βγήκε και «καθάρισε» για τους φιλοξενούμενους. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει χώρους, άλλαζε πολλές φορές την μπάλα στο κέντρο, αδυνατώντας να φτάσει στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Στο 74' ο Πανθρακικός κέρδισε κόρνερ με τον Λουσέρο να πηγαίνει να το εκτελέσει, αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ έριξαν αντικείμενα και κάποιοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή διακοπή. Το ματς ξανάρχισε στο 83΄ και 4 λεπτά αργότερα, στο 87΄... συνέβη ό,τι θα απευχόταν οποιοσδήποτε φίλαθλος της ΑΕΚ: Ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης με αυτογκόλ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πανθρακικό και αυτό επέφερε την εισβολή μερίδας οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Παίκτες και διαιτητές κατέφυγαν στα αποδυτήρια και το ματς διεκόπη.

Στη συνέχεια άρχισαν οι "διαβουλεύσεις" μέσα στα αποδυτήρια, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να παρακαλάνε να αρχίσει και πάλι το ματς και να παιχθεί έστω και για ένα λεπτό (ενώ μαζί με την πρώτη διακοπή και τις καθυστερήσεις θα έπρεπε να παιχθούν άλλα 15 λεπτά), ώστε να αποφύγει η ομάδα τον μηδενισμό και την τιμωρία (πιθανή αφαίρεση βαθμών).

Τελικά, 1,5 ώρα μετά την εισβολή των φιλάθλων, ανακοινώθηκε ότι η διακοπή ήταν οριστική, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα χάσει το ματς με 3-0 και πλέον, ως προς την όποια τιμωρία της, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το τι θα γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα.

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες: Ανάκογλου, Φέτσης - Χρήστου, Λουσέρο, Κάστσελαν

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Αραμπατζής, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Γκερέιρο, Φέτσης (67΄ Ρίκκα), Ανάκογλου (83΄ Καραλής), Πετρόπουλος, Φούντας

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σερφά, Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης, Καστσελάν, Μουνάφο, Λουσέρο, Βαϊρουά (52΄ Μίνγκας), Μπαϊκαρά, Παπαδόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα