Μπάσκετ-Ντέρμπι: Η συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών

23:07 20/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Δημήτρης Γιαννακόπουλος (πρόεδρος ΚΑΕ Παναθηναϊκός): «Συγχαρητήρια στο προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες για τη νίκη που έκανε σαφές ποιος είναι ο νόμος του ΟΑΚΑ. Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Ολοι είδαν ότι στο παρκέ δεν μετρούν οι τραμπουκισμοί, η προπαγάνδα και οι... συμβολικές επισκέψεις σε καφετέριες διαιτητών. Ούτε οι συνεχείς, αδικαιολόγητες και προκλητικές διαμαρτυρίες προπονητών. Στο παρκέ δεν λες ψέματα και γι' αυτό
νικά ο Παναθηναϊκός».

Αργύρης Πεδουλάκης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Είχα πει πως δεν είναι καλό να παίζουμε συνέχεια με τον Ολυμπιακό. Μας έλειψε η ενέργεια στην εκκίνηση του αγώνα. Μας επηρέασαν οι στομαχικές διαταραχές του Λάσμε και τα γρήγορα φάουλ του Ούκιτς. Στην επίθεση δεν ήμασταν καλοί, αλλά είχαμε τη σταθερά της άμυνάς μας. Όταν το ματς πήγε στο τέλος στην κόψη του ξυραφιού μάς βοήθησαν πολύ ο Διαμαντίδης και ο Μαυροκεφαλίδης. Ειδικά για τον Λουκά θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία. Έχει καλή νοοτροπία και ξέρει να περιμένει και μας βοήθησε πάρα πολύ. Εμείς κερδίσαμε το παιχνίδι γιατί το διαβάσαμε καλύτερα. Τα μεγάλα ματς κρίνονται συνήθως στο πέντε εναντίον πέντε. Προσπαθούμε να χτίσουμε σε αυτό το κομμάτι, αλλά δεν είναι εύκολο. Η ατμόσφαιρα σε γενικές γραμμές ήταν σε καλά πλαίσια και νομίζω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε όλοι μας».
Για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ στην Ευρωλίγκα, είπε: «Έχουμε παιχνίδι σε τρεις μέρες και μας προβληματίζει η ενέργεια. Έχει δίκιο ο κόουτς Μπαρτζώκας να λέει για τους τραυματισμούς και την κόπωση. Εμείς το είχαμε αυτό το πρόβλημα στην πρώτη φάση και τότε μας κρεμάσατε».
Σε ερώτηση για το λόγο που δεν έγιναν προσθήκες στην ομάδα όταν υπήρχαν τραυματισμοί, απάντησε: «Εμείς δεν θέλαμε να πειράξουμε το μπάτζετ μας. Θέλουμε να είμαστε νοικοκυρεμένοι. Η διοίκηση είναι εδώ για ό,τι χρειαστεί. Δεν χρειάζεται να πάρεις παίκτη, αν δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Μπορείς να δουλέψεις πάνω π.χ. στον Παππά. Στον Παναθηναϊκό δεν μπορείς να παίξεις αν δεν παίξεις άμυνα και δεν διαβάζεις το παιχνίδι. Έχουμε αδυναμίες, έχουμε αυτογνωσία και προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας».

Τζέιμς Γκιστ: «Σήμερα βγήκαμε στο γήπεδο και προσπαθήσαμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Αυτό που έκανε την διαφορά, ήταν η καλή άμυνά μας. Κάναμε σπουδαία δουλειά ως ομάδα και με κλειδιά το πάθος μας και την άμυνά μας κερδίσαμε και είμαστε χαρούμενοι. Πλέον κοιτάμε τα παιχνίδια που έρχονται».

Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής Ολυμπιακού): «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ, κάτι που είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να έχεις μεγαλύτερη παραγωγικότητα και αποφασιστικότητα στην επίθεση. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ήταν κλειστό για τριάντα λεπτά και ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ατολμία μας στην επίθεση. Εμείς δεν είχαμε καμία πιθανότητα να κερδίσουμε με 48 πόντους. Ακόμη κι αν κερδίζαμε δεν είχαμε πλεονέκτημα για την πρώτη θέση, οπότε ούτως ή άλλως ο δρόμος μας περνά από αυτό το γήπεδο. Ελπίζω να ετοιμαστούμε πιο έτοιμοι στη συνέχεια. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζει ρόλο η φόρμα. Εμείς ήρθαμε εδώ δύο φορές και δεν κάναμε καλή εμφάνιση, κάτι για το οποίο έπαιξε ρόλο ο Παναθηναϊκός. Οι προπονητές πρέπει να χειριστούν ψυχολογικά τους παίκτες. Εκείνοι καταλαβαίνουν κάθε φορά από το βίντεο τι έχει φταίξει και τι όχι. Ίσως πρέπει κάποιες φορές να τους πιέσουμε με σκληρά λόγια. Οι τραυματισμοί που είχε ο Παναθηναϊκός στην πρώτη φάση και του στοίχισαν, είναι τώρα ένα δικό μας πρόβλημα. Επιπλέον έχουμε κάποιους παίκτες που δεν είναι σε καλή κατάσταση, όπως ο Σπανούλης και ο Σλούκας. Πρέπει να βρούμε την υγεία μας και να ανεβάσουμε κάποιους παίκτες».
Σχετικά με την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη, είπε: «Είναι γεγονός, ότι και στα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ δεν έπαιξε καλά και είναι σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό. Για ό,τι συμβαίνει ευθύνη έχουμε εμείς και ο αντίπαλος. Νομίζω το σκέφτεται πολύ, ίσως πρέπει να γίνει πιο επιθετικός και να μην το σκέφτεται τόσο. Έχω εμπιστοσύνη στον τρόπο που σκέφτεται και νομίζω πως θα αντιδράσει».
Keywords
Τυχαία Θέματα