Αποκαλυπτήρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα

16:55 18/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά και από το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη δράσεις από φορείς και σχολεία της περιοχής.

Από το πρωί, το σημείο της δολοφονίας επισκέπτονται δεκάδες μαθητές και κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη
του αδικοχαμένου μουσικού, ενώ για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην περιοχή, και η αστυνομία έχει λάβει ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Το μεσημέρι, παρουσία της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου, έγινε η αποκάλυψη μνημείου, προς τιμήν του. Όλοι οι συγκεντρωμένοι φώναξαν «αθάνατος», ενώ ο πατέρας του Π. Φύσσα μίλησε για την ελεύθερη σκέψη του γιου του, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε όλοι εδώ για να σταματήσει ο φασισμός».

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα θα γίνουν και αύριο, στην πλατεία Συντάγματος, στη μεγάλη συναυλία με τίτλο «Δεν Ξεχνάμε» με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Επίσης, ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας με την «ERT OPEN» διοργανώνουν τριήμερο αντιφασιστικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ κινείται πάνω σε τρεις άξονες: οικονομικός φασισμός, πολιτικός φασισμός, Χρυσή Αυγή και κοινωνικός ρατσισμός.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο προαύλιο του 5ου δημοτικού σχολείου Κερατσινίου (Εμμ. Μπενάκη και Ταϋγέτου Αμφιάλη), που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή προγραμματίζεται αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00. Στη συναυλία αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες από όλους τους χώρους της μουσικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα