«Κοντά στη νίκη έναντι των ανταρτών»

Η Συρία «πλησιάζει την ιστορική στιγμή κατά την οποία θα ανακηρύξει τη νίκη επί των εχθρών της», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ουάελ αλ Χάλακι στο συριακό κοινοβούλιο.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο πλάι του λαού ώστε να ολοκληρώσει τη νίκηκαι να κατατροπώσει τη συνομωσία εναντίον της Συρίας και του λαού της»,δήλωσε ο αλ Χάλακι, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ο Σύρος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και συνεργάζονται

με τις τοπικές κοινωνίεςγια να προστατεύσουν τα εργοστάσια και άλλες ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις.

Πάντως αρκετά μέλη της συριακής βουλής επέκριναν τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα, ένα σημάδι ότι η σύγκρουση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις υποδομές της Συρίας.

Οιδηλώσεις του αλ Χάλακι γίνονται την ώρα που ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι το αεροδρόμιο του Χαλεπιού έκλεισε έπειτααπό μια έκρηξη και τη φωτιά που ξέσπασε.

Χθες Κυριακή το αεροδρόμιο δεν λειτουργούσε, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε την έκρηξη, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα