Αισιόδοξος ο Χ. Στέφενς ενόψει του ματς με την Μακάμπι Χάιφα

Η θετική προϊστορία και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος σχεδόν δύο μήνες, δίνουν το αίσθημα της αισιοδοξίας σε παίκτες και προπονητή της βορειοελλαδικής ομάδας για την τύχη της στο αυριανό παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα, για το Γιουρόπα Λιγκ. Αυτήν την αισιοδοξία εξέφρασαν άλλωστε με τις σημερινές δηλώσεις τους, ο προπονητής Χουμπ Στέφενς και ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο Ολλανδός τεχνικός ρωτήθηκε αρχικά για το εάν είναι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα αγωνιστική παρουσία
του ΠΑΟΚ και απάντησε: «Κατ΄αρχήν είμαι ικανοποιημένος που οι παίκτες μου είναι γεροί αυτό το διάστημα. Γιατί αν θέλεις μπορείς να αλλάξεις πρόσωπα. Επίσης είμαι ευχαριστημένος που σιγά-σιγά μεγαλώνουμε. Είναι σημαντικό που παίζουμε εναντίον μίας τεχνικής ομάδας και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα επιβάλλουμε εμείς τον τρόπο παιχνιδιού μας. Ομως, έχω ήδη μιλήσει στους παίκτες και τους έχω πει ότι κάποια πράγματα δεν μου άρεσαν στο παιχνίδι με την Τρίπολη, παρόλο που πολλές εφημερίδες είδαν και έγραψαν ότι ήταν ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια. Εχουμε ακόμη πολλά να διορθώσουμε».

Για το στοιχείο-κλειδί του αυριανού αγώνα είπε: «Να έχουμε υπομονή και να προσπαθήσουμε να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο. Ελπίζω οι φίλαθλοι να απολαύσουν ένα καλό παιχνίδι και ότι θα μπορέσουμε να το κερδίσουμε».

Για το προφίλ του ΠΑΟΚ σχολίασε: «Μιλάμε για τα πάντα με τους παίκτες, και για τα προβλήματα στην άμυνα. Οταν παίζεις όμως όπως εμείς θα δεχθείς ευκαιρίες, το θέμα είναι εμείς να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας και να πετύχουμε ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο».

Για το αν παρατήρησε ανισότητες στο ελληνικό πρωτάθλημα στο τρίμηνο που βρίσκεται στην Ελλάδα, απάντησε: «Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ένα καλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος, εμείς τρεις βαθμούς πιο πίσω γιατί χάσαμε ένα παιχνίδι που ξέραμε ότι δεν πρέπει να χάσουμε. Και οι άλλες ομάδες παλεύουν για τις όποιες πιθανότητες έχουν».

Για τα παιχνίδια Ελλάδα-Ρουμανία και τους πολλούς διεθνείς του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Ελπίζω να τους δώσει αυτοπεποίθηση αυτό το παιχνίδι. Τους διεθνείς, βέβαια, πρέπει να τους προσέξουμε παραπάνω, γιατί θα δώσουν πολλά ματς. Ο αγώνας εναντίον της Ρουμανίας φαίνεται για την Ελλάδα πιο βατός απ΄ό,τι θα ήταν με την Γαλλία και θα πρέπει να είναι χαρούμενοι που θα λάβουν μέρος σε αυτό το ματς».

Για τον Κάτσε και τον περιορισμό του είπε: «Δεν είναι πρόβλημα μόνο της ομάδας, είναι πρόβλημα και του ίδιου για το τι συμβαίνει στο μυαλό του με όλα αυτά που περνάει. Πρέπει να βρούμε την κατάλληλη στιγμή για να επανέλθει, αυτή η στιγμή δεν είναι τώρα».

Για το ιδιαίτερο σημείο της Μακάμπι: «Σίγουρα είναι καλή τεχνικά. Είναι πραγματικά έκπληξη και για εμένα πώς εμείς θα αντιδράσουμε και πώς θα παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο. Πώς δηλαδή θα ανταποκριθούμε μέσα στο γήπεδο».
Πριν τον Χούμπ Στέφενς μίλησε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει δημιουργικό ποδόσφαιρο.

Για τον αυριανό αγώνα με την Μακάμπι είπε: "Μιλώντας ρεαλιστικά, θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Αλλά θα υπάρχουν άλλα τρία ματς. Εμείς θέλουμε να συγκεντρώσουμε όσο πιο πολλούς πόντους μπορούμε και αν γίνεται να πάρουμε και την πρώτη θέση. Δεν τελειώνει τίποτα, θέλει συγκέντρωση».

Για τον παράγοντα κούραση: «Είναι η δουλειά μας, πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Από εκεί και πέρα, ο προπονητής αποφασίζει ποιοι θα παίζουν και ποιοι όχι. Σαν ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι, πρέπει να βλέπουμε μόνο τα παιχνίδια».

Για την προϊστορία του ΠΑΟΚ κόντρα σε ομάδες από το Ισραήλ: «Θεωρώ ότι η προϊστορία δεν μαρτυράει κάτι, είναι απλώς στατιστική. Δεν προεξοφλεί επιτυχία. Η Μακάμπι μπορεί να κάνει την ζημιά. Εμείς πρέπει να παίξουμε δημιουργικό ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό που παίζουμε στην έδρα μας, αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα φτάσουμε στη νίκη».

Για την παρουσία του κόσμου μετά από καιρό σε ευρωπαϊκό παιχνίδι: «Ο καθένας θα ήθελε να είναι στο γήπεδο. Ο κόσμος και εμείς στενοχωρηθήκαμε κι ευχόμαστε το περσινό να ήταν το τελευταίο μελανό σημάδι. Είναι σημαντικό για εμάς να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο».

Για το αν πλέον απολαμβάνει τις θετικές προς το πρόσωπο του αντιδράσεις του κόσμου: «Είμαι κι εγώ άνθρωπος, δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά. Εχω μάθει να ζω με αυτό, εγώ θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Η παρουσία μου στο γήπεδο δεν εξαρτάται από μία μερίδα κόσμου. Στη ζωή δεν γίνεται να είμαστε αρεστοί σε όλο τον κόσμο. Θα παίζω όσο καλύτερα μπορώ και αν υπάρχουν κάποιοι που δεν με αποδέχονται, τι να κάνουμε, εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ».

Για τους πολλούς αγώνες που δίνει ο ίδιος και η ομάδα του, τέλος, επισήμανε: «Πρέπει να προσαρμοστούμε στο μοτίβο των πολλών αγώνων. Προσπαθούμε να προετοιμαζόμαστε ανάλογα με τον αγώνα. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, ειδικά σε μία ομάδα όπως εμείς που έχουμε πλούσιο ρόστερ».
Keywords
Τυχαία Θέματα