Αεροπορική διασύνδεση της Κρήτης με Κωνσταν/πολη 4 φορές την εβδομάδα από τον Ιούνιο

17:19 28/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Οι Τουρκικές Αερογραμμές (Turkish Airlines) προγραμματίζουν την αεροπορική διασύνδεση της Κρήτης με την Τουρκία και συγκεκριμένα με την Κωνσταντινούπολη, τέσσερις φορές την εβδομάδα, από τον ερχόμενο Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε ειδική ενημερωτική συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, η γενική διευθύντρια της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα
Γκιουλάι Οζτούρκ.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη «πρόκειται για μια σημαντική πρόταση των Τουρκικών Αερογραμμών, που θέλουν να συνδέσουν την Κρήτη με την Τουρκία, και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη». Ο περιφερειάρχης Κρήτης είπε ακόμα ότι «μέσα από την συγκεκριμένη αεροπορική διασύνδεση η Κρήτη αναμένεται να βγει ωφελημένη τουριστικά, και για αυτό σήμερα συγκαλέσαμε αυτήν τη συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς του τουρισμού, οι εκπρόσωποι των οποίων θα καταθέσουν τη γνώμη τους».

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η κ. Οζτούρκ, «μέχρι σήμερα οι Τουρκικές Αερογραμμές πετούν τρεις φορές την ημέρα από την Αθήνα στην Τουρκία, και μια φορά από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ενώνουν περισσότερες από 200 πόλεις ανά τον κόσμο μέσω Κωνσταντινούπολης» και προσέθεσε: «Η Κρήτη για εμάς είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός. Μάλιστα προγραμματίζουμε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου να φέρουμε στο νησί σας τους μεγαλύτερους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες για να ενημερωθούν, και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προτείνουν την Κρήτη για καλοκαιρινές διακοπές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου ένα εκατομμύριο Τούρκοι τουρίστες επέλεξαν για τις διακοπές τους την Ελλάδα το 2012.

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, οι Τουρκικές Αερογραμμές προγραμματίζουν από τον Ιούνιο τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα στη γραμμή Ηράκλειο-Κωνσταντινούπολη, όλο το χρόνο, ή τους περισσότερους μήνες του χρόνου» ανέφερε η κ. Οζτούρκ.

Στην ενημερωτική συνάντηση παραβρέθηκαν οι φορείς του τουρισμού, και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί για το θέμα ο κύκλος των διακρατικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα