Α1 (Πλέι Οφ, προημιτελικά): ΟΣΦΠ-Απόλλων Πατρών 77-63

21:16 22/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Με σβηστές τις... μηχανές του και αξιοποιώντας κάποια ξεσπάσματα σε άμυνα και επίθεση ο Ολυμπιακός μπήκε «με το δεξί» στην προημιτελική φάση των πλέι οφ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 77-63 του Απόλλωνα Πατρών στο ΣΕΦ και χρειάζονται άλλη μία νίκη την ερχόμενη Παρασκευή (24/5, 20:00) στην Πάτρα, προκειμένου να προκριθούν χωρίς απώλειες στα ημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 43-39,
62-56, 77-63

Τα απογοητευτικά ποσοστά ευστοχίας του Ολυμπιακού, κυρίως από τα 6.75 (3/22!), και η ολιγωρία στην άμυνα επέτρεψαν στον μαχητικότατο Απόλλωνα Πατρών να είναι εντός διεκδίκησης νίκης-έκπληξης στα πρώτα τρία δεκάλεπτα. Σε αυτό το διάστημα διακρίθηκε από τους Αχαιούς ο Πέτροβιτς, ο οποίος τιμωρούσε σε κάθε του ευκαιρία με τρίποντα την «ερυθρόλευκη» αδράνεια. Ωστόσο, στον... επίλογο του αγώνα, οι γηπεδούχοι συγκεντρώθηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα και περιόρισαν σε 7 μόλις πόντους τον Απόλλωνα, τη στιγμή που φόρτωσαν με 15 το αντίπαλο καλάθι και έφτασαν στο τελικό 77-63. Από τους «ερυθρόλευκους» μόνο ο Πάουελ ήταν σταθερός στο σκοράρισμα με 18 πόντους (6/8διπ., 6/6β.), ενώ ο Σπανούλης, χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση πρόσθεσε 10 πόντους και 6 ασίστ. Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Πρίντεζης (5π., 0/4τριπ., 1/5διπ.), όπως και ο Παπανικολάου που περιορίστηκε σε 2 πόντους. Από τους Αχαιούς ξεχώρισε ο Πέτροβιτς, ο οποίος όμως έμεινε στους 14 πόντους του πρώτου ημιχρόνου.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μητσόπουλος-Τσώνος Β-Μπίκας

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 7, Λο 9, Αντιτς 7 (1), Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 5 (1), Σλούκας 6, Πάουελ 18, Γκετσεβίτσιους 3, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 2, Κατσίβελης 5.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βετούλας): ΜακΚόλουμ 6, Αργυρόπουλος 4, Καπερώνης, Γκραντ 8, Θανόπουλος, Λιανός 7 (1), Πέτροβιτς 14 (4), Πελεκούδας 6, Κλάιμπερ, Ζαφείρης 4, Μολφέτας 6, Τέρνερ 8.

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Ήμασταν βιαστικοί, δεν βρήκαμε ποτέ ρυθμό. Βιαζόμασταν να κλέψουμε νωρίς την μπάλα, ο Απόλλων είχε υπομονή και γύρναγε καλά τη μπάλα, αυτός μας δημιούργησε νευρικότητα. Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περίμενα. Μας βοηθάει πολύ αυτή η ομάδα να επανενταχτούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχει ψυχολογικό άδειασμα μετά από επιστροφή από Final Four, είτε κερδισμένο, είτε χαμένο. Μας βοήθησε αυτό το ματς, συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για την εικόνα του και την πειθαρχία του. Θα είμαστε πιο σοβαροί μεθαύριο. Μετράει το 1-0 καθώς ο στόχος είναι να φτάσουμε στον τελικό. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, φυσικά και υπάρχουν αδυναμίες στο ρόστερ, αλλά αυτοί οι παίκτες μάς έφεραν στην κορυφή. Οι αλλαγές και οι προσθήκες μέσα στη χρονιά αποδιοργανώνουν τη χημεία της ομάδας. Ο Πέρκινς παρόλο που ήταν καλός παίκτης, δεν ταίριαξε ποτέ με τη χημεία της ομάδας. Θεωρούμε πως αυτή η ομάδα συν τον Σερμαντίνι που είναι τώρα έξω, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Φυσικά θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιον καλύτερο παίκτη σε κάποια θέση, αλλά εάν δείτε και ομάδες με καλύτερους παίκτες και τριπλάσιο μπάτζετ, τις κερδίσαμε στο Final Four. Οπότε είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με την ομάδα που έχουμε. Τέτοια ετοιμότητα πνευματική δεν μου έχει ξανασυμβεί, όπως αυτή του Κάιλ Χάινς. Έχει απίστευτα φυσικά προσόντα, τον λένε σέντερ-τσέπης. Είναι φοβερά ταλαντούχος ο Κάιλ. Εκτός από φοβερή νοοτροπία έχει και τρομερά φυσικά προσόντα. Και ο Κάιλ έχει τα πάνω και κάτω στη χρονιά. Αλλά πάντα δίνει το 100% και είναι εξαιρετικό παράδειγμα για τα νέα παιδιά της ομάδας».

Νίκος Βετούλας: «Διαφορετικό ματς, μεγαλύτερη θέληση, παίξαμε πιο πειθαρχημένα. Κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα. Στο ημίχρονο είχαμε 12 ασίστ, δηλαδή πιάσαμε το μέσο όρο μας. Τα παιδιά έδειξαν επαγγελματίες, πάλεψαν πάρα πολύ. Έλληνες και Αμερικάνοι. Τώρα περιμένω πιο έτοιμο και πιο συγκεντρωμένο τον Ολυμπιακό στο ματς της Παρασκευής. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Το μεγαλύτερο μας μάθημα ήταν αυτό που πήραμε στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Είχαμε 0/3 αλλά δεν κάναμε ούτε μια αλλαγή. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα. Να στηρίξουμε τα νέα παιδιά και εάν δεν μείνουν αυτοί που έχουμε, να βρούμε Αμερικανούς καλούς χαρακτήρες. Σε μικρές κοινωνίες όπως Πάτρα, Ρέθυμνο, το βλέπουν σαν κοινωνικό γεγονός. Το αντιλαμβάνονται ως θέαμα. Εμάς στόχος μας είναι να σωθούμε, δεν είμαστε Ολυμπιακός να κερδίζουμε συνέχεια. Έχει κάποια καλά στοιχεία ο Σέρβος που δοκιμάσαμε. Για τον Πελεκούδα, είναι έξυπνος, ήταν θέμα χρόνου να μας βοηθήσει. Θέλουμε 8-10 ποιοτικά λεπτά, θα είναι ευχής έργον».
Keywords
Τυχαία Θέματα