M. Ντράγκι: Υπέρ ενός ευρωπαϊκού συμφώνου ανάπτυξης

15:00 25/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τάχθηκε σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ ενός ευρωπαϊκού "συμφώνου ανάπτυξης", πέραν του συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας.
"Εχουμε ένα δημοσιονομικό σύμφωνο...οφείλουμε να γυρίσουμε προς τα πίσω και να καταρτίσουμε με βάση αυτό ένα σύμφωνο ανάπτυξης", δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είναι αντίθετος με μία περισσότερο άμεση συμμετοχή
της ΕΚΤ στην ανάπτυξη, αλλά τάσσεται υπέρ της συνέχισης της δημοσιονομικής ανάταξης των χωρών και της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, κυρίως στον τομέα της αγοράς εργασίας.
"Αυτή τη στιγμή, αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι η ανάγκη ενός συμφώνου ανάπτυξης", είπε επιμένοντας ότι, ακόμη και αν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι οδυνηρές, πρέπει να συνεχισθούν στο μέλλον.
Βραχυπρόθεσμα, η ανάταξη της δημοσιονομικής κατάστασης είναι πιθανόν να βυθίσει χώρες στην ύφεση, αλλά βρισκόμαστε στο μέσον της διάβασης του ποταμού και πρέπει να επιμείνουμε, είπε.
"Οι αξίες της κοινωνικής ολοκλήρωσης και της αλληλεγγύης εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της κουλτούρας μου και δεν είμαι καθόλου αντίθετος με το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο...Αλλά κάθε κοινωνικό μοντέλο πρέπει να μπορεί να υποστηριχθεί" και δεν πρέπει να βασίζεται στην υπερχρέωση, είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα