Για τη νέα μετανάστευση των Ελλήνων

Το νέο κύμα μετανάστευσης, που προκάλεσε η οικονομική κρίση, είναι το φλέγον ζήτημα στο οποίο επικεντρώνονται Έλληνες πανεπιστημιακοί.

Το αναλύουν στη διάρκεια μιας συζήτησης, στις 7μμ στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στη Λεωφόρο Συγγρού 107 -109.

Ανάμεσα στους ομιλητές, ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας,

του Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου Βαγγέλης Κεχριώτης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Λόης Λαμπριανίδης.

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας.

Η υποδιευθύντρια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αφροδίτη Παναγιωτάκου, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου και μεταξύ άλλων επεσήμανε την ανάγκη αποτροπής της μαζικής αυτής φυγής από τη χώρα, καθώς όπως είπε αυτή θα δημιουργήσει μια εικόνα της Ελλάδας πολύ διαφορετική.
«Στη Στέγη θα μιλήσουμε για τη νέα μορφή μετανάστευσης, η οποία έχει διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και η σκληρότητα, η οποία είναι πάλι παρούσα, έχει άλλο πρόσωπο, γιατί δεν αφορά την επιβίωση, αυτή καθαυτή, αλλά έχει πιο ουσιαστικά στοιχεία», τόνισε και πρόσθεσε, «μιλάμε για το brean drain, γι αυτή την άρδευση του πνεύματος από τη χώρα, που ελπίζουμε οτι με καποιο τρόπο μπορεί να σταματησει».

Keywords
Τυχαία Θέματα