Aλ. Ζιπέ: Υπέρ, της "ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης"

19:25 15/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ κάλεσε σήμερα την Ευρώπη να μην περιοριστεί "στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης", αλλά να αναλάβει το ρόλο της "της πρώτης οικονομικής δύναμης παγκοσμίως".

"Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναταραχή", δήλωσε ο Ζιπέ σε ομιλία του στην επιτροπή Εξωτερικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

"Όμως είμαι πεπεισμένος ότι έχει καταφέρει να οπλιστεί με αποτελεσματικά μέσα για να επανέλθει η σταθερότητα και η ανάπτυξη. Η Γαλλία
δεν επιθυμεί μία Ευρωπαϊκή Ένωση που ασχολείται μόνο με τη διαχείριση της κρίσης", επεσήμανε ο γάλλος υπουργός.

"Αν η Ευρώπη τελικά ανακαλύψει ότι δεν είναι πλέον το κέντρο του κόσμου, δεν πρέπει να ξεχάσει ότι παραμένει η πρώτη οικονομική δύναμη παγκοσμίως: στον κόσμο του αύριο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως πυλώνας της δημοκρατίας, της ευημερίας και της σταθερότητας", υπογράμμισε ο Ζιπέ.

Ο γάλλος υπουργός επανέλαβε άλλωστε την "πεποίθησή" του ότι "η Γαλλία τώρα έχει ανάγκη από περισσότερη Ευρώπη".

Εξάλλου ο Ζιπέ αναφέρθηκε και στα μαθήματα της οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας πως "συνειδητοποιήσαμε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα μπορούσε να είναι αναστρέψιμη. Πρέπει να ξαναβρούμε αυτή τη δυναμική της ευρωπαϊκής μη αναστρεψιμότητας".
Keywords
Τυχαία Θέματα