Ζητούν αναβολή μαθητικής εκδρομής λόγω... «Black Friday»!

Όπως κάναμε γνωστό από την Πέμπτη (δείτε εδώ), αντιδράσεις προκαλεί η διαφωνία του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής του ΕΠΑΛ και του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας λόγω "Μαύρης Παρασκευής"!!!

Ο Σύλλογος πιστεύει ότι θα χαθούν ποσά από την πόλη επειδή οι μαθητές θα ξοδέψουν τα χρήματά τους σε άλλη αγορά και θεωρεί ότι η εικόνα δύο σχολείων να φεύγουν από την πόλη εκείνη τη ημέρα, είναι πολύ άσχημη.

Η εκδρομή έχει

εκπαιδευτικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και βόλτα στην πόλη.

Τα σχολεία από την πλευρά τους τονίζουν πως η εκδρομή είχε κανονιστεί πριν από ένα μήνα και δεν ήταν εύκολο να αλλάξει η ημερομηνία, καθώς τέτοιου είδους εκδρομές χρειάζονται μεγάλη προετοιμασία.

Η διεθύντρια του ΕΠΑΛ ανέφερε πως κανένα σχολείο δεν μπορεί να ασχολείται με το πότε έχει εκπτώσεις προκειμένου να προγραμματίζει τις εκδρομές του ενώ είναι άδικο να κατηγορούνται ότι υπάρχει προγραμματισμός για να πάνε οι μαθητές αλλού να ψωνίσουν.

Ο Σύλλογος Γονέων πήρε κι αυτός θέση, τονίζοντας πως είναι υπερβολική η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου αφού το ΕΠΑΛ, λόγω των πολλών τεχνικών ειδικοτήτων, στηρίζει διαχρονικά τις επιχειρήσεις της Ιεράπετρας., όπως συνέβη και σε πρόσφατη εκδήλωση του σχολείου.

Ανακοίνωση από την ΕΛΜΕ Λασιθίου:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου θεωρεί άδικη τη διαμαρτυρία μελών του Εμπορικού συλλόγου Ιεράπετρας για τη προγραμματιζόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη δύο σχολείων της Ιεράπετρας στο Ηράκλειο τη Παρασκευή 24/11/2017.

Είναι λάθος να ισχυρίζεται ότι η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη (08:15 -16:00) πραγματοποιείται στο εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου, λόγω επικείμενων εκπτώσεων (Black Friday).

Ο προγραμματισμός των εκπαιδευτικών και διδακτικών επισκέψεων γίνεται συνήθως στην αρχή της Σχολικής Χρονιάς. Γνώμονας για την επιλογή των τόπων και των προγραμμάτων είναι η ποιότητα τους και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν τα παιδιά από αυτά.

Οι διδακτικές επισκέψεις εντάσσονται προγραμματισμένα στην εκπαιδευτική διαδικασία, με μέριμνα ώστε να μη διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου και αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της αγωγής των μαθητών και μαθητριών.

Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου καλεί όλους τους γονείς και μαθητές να στηρίξουν τις μικρές τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις του Νομού.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με ξενόφερτα εμπορικά ήθη που επιβάλλουν οι πολυεθνικές με στόχο τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων.

Black Friday
Keywords
Τυχαία Θέματα