ΖΗΤΕΙΤΑΙ: Bασικός επιστήμονας/ερευνητής από τη ΜΜΟΠ του ΑΠΘ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Μονάδα Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΜΜΟΠ)
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
για θέση βασικού επιστήμονα/ερευνητή

Η Μονάδα Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΜΜΟΠ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προβαίνει στην προκήρυξη ενδιαφέροντος για θέση βασικού επιστήμονα/ερευνητή με σκοπό την στελέχωση του Εργαστηρίου Μοριακής Ουρολογίας.

Πρόκειται για θέση πλήρους απασχόλησης, με ωράριο 9πμ-5μμ. Η συνεργασία με τον(την) ερευνητή θα γίνει μέσω σύμβασης με την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ., με την προοπτική της μακρόχρονης συνεργασίας.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του (της) ο (η) ερευνητής θα απασχοληθεί με την οργάνωση του εργαστηρίου και τον συντονισμό και εκπόνηση των ερευνητικών προγραμμάτων βασικής έρευνας με κύριο ερευνητικό αντικείμενο την λειτουργία και παθοφυσιολογία του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος με επίκεντρο την ουροδόχο κύστη και τον προστάτη (επιστημονικώς υπεύθυνος ο Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας Α. Αποστολίδης), μέσα από την εφαρμογή τεχνικών μοριακής βιολογίας, ανοσοχημείας και φυσιολογίας. Ο (η) ερευνητής αναμένεται να προωθήσει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία με τα εργαστήρια Φαρμακολογίας, Μοριακής Βιολογίας. και Φυσιολογίας του Α.Π.Θ.
Απαιτείται πολύ καλή γνώση των βασικών τεχνικών της μοριακής βιολογίας (DNA/RNA extraction, real-time quantitative PCR), ιστολογίας/ανοσοϊστοχημείας, καθώς και εμπειρία σε κυτταροκαλλιέργειες, ενώ θα ήταν επιθυμητή και κάποια εμπειρία σε τεχνικές φυσιολογίας. Είναι επίσης επιθυμητή η προηγούμενη εμπειρία σε πειραματικά μοντέλα ζώων, ενώ προηγούμενη εμπειρία σε βασική έρευνα στο ουροποιητικό σύστημα θα θεωρηθεί επίσης προσόν.
Για την επίτευξη του έργου και την περαιτέρω εξέλιξή του (της) αναμένεται ο (η) ερευνητής να συμμετέχει ενεργά σε όλη την διαδικασία της σύγχρονης μεθοδολογίας έρευνας, στην ευθύνη συγγραφής και υποβολής ερευνητικών πρωτοκόλλων, ανάλυσης δεδομένων και δημοσίευσης των αποτελεσμάτων στη διεθνή βιβλιογραφία (απαιτείται άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας). Τέλος ο ερευνητής θα έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΜΜΟΠ του Α.Π.Θ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα κάτωθι πιστοποιητικά ηλεκτρονικά (e-mail: [email protected])έως τις 22 Ιουλίου 2012:
o Πλήρες βιογραφικό με έγχρωμη φωτογραφία
o Αντίγραφα πιστοποιητικών τίτλων σπουδών και εκπαίδευσης
o Συστατικές επιστολές (προαιρετικά)
Έναρξη της θητείας του (της) υπότροφου ορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Χρύσα Πιπιλάκη, στο τηλέφωνο 2310 228028 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9-16.

ΔΑΣΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα