ΕΔΕ στο Παίδων Πεντέλης για τα πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 3/7/2012

Πεννυ Μπουλουτζα

Τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον εντοπισμό των εν ενεργεία υπαλλήλων του γενικού νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που εμπλέκονται στην υπόθεση έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας, από κύκλωμα που δρούσε εντός νοσοκομείων της Αττικής, διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Παίδων Πεντέλης διευκρινίζει ότι

η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από περίπου εννέα μήνες, όταν διευθυντής Λυκείου Αττικής ζήτησε από το νοσοκομείο να ελεγχθεί πιστοποιητικό δυσλεξίας μαθητή. Το πιστοποιητικό ήταν εξόφθαλμα πλαστό, καθώς είχε ετεροχρονισμένα στοιχεία υπηρεσίας και παραποιημένη σφραγίδα θεώρησης, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε και αναντιστοιχία με τον αριθμό πρωτοκόλλου και πλαστογραφία των υπογραφών δύο γιατρών. Η διοικητική υποδιευθύντρια που φερόταν να έχει θεωρήσει το πιστοποιητικό υπέβαλε τον περασμένο Οκτώβρη μήνυση κατά αγνώστων για πλαστογραφία, ενώ το νοσοκομείο απέστειλε αίτημα στα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας για έλεγχο όλων των πιστοποιητικών δυσλεξίας σε βάθος τουλάχιστον τριετίας. Η απάτη αποκαλύφθηκε από τους ελέγχους της οικονομικής αστυνομίας που ανέλαβε την υπόθεση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, η 73χρονη που φέρεται -από τις έρευνες της οικονομικής αστυνομίας- ως «εγκέφαλος» της απάτης ήταν μόνιμη υπάλληλος του Σισμανόγλειου, που εργαζόταν παράλληλα για μεγάλο χρονικό διάστημα και στο Παίδων Πεντέλης, μέχρι το τέλος του 2006, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Μετά τη συνταξιοδότησή της το νοσοκομείο δεν έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε για να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες χωρίς αμοιβή ως επιστημονικός συνεργάτης. Σημειώνεται ότι τα πλαστά πιστοποιητικά άρχισαν να εκδίδονται μετά τη συνταξιοδότηση της 73χρονης, ενώ από τις έρευνες αποκαλύφθηκαν στοιχεία που συνδέουν και δύο εν ενεργεία υπαλλήλους του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η διοίκηση του νοσοκομείου έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση καθώς και οι παραβατικές συμπεριφορές τους και στη συνέχεια να προβεί στις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα