Υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές και μεταπτυχιακά στο εξωτερικό

Tweet

Τρεις υποτροφίες σε Ελληνες φοιτητές προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 το Ιδρυμα Σαμούρκα.

Τρεις υποτροφίες σε Ελληνες φοιτητές προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 το Ιδρυμα Σαμούρκα. Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εισαχθεί ως πρωτοετείς φοιτητές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) Πανεπιστημιακού Τομέα, μέσω του συστήματος Πανελληνίων

Εξετάσεων, ενώ θα πρέπει να έχουν αποφοιτήσει το 2014 από Γενικά Λύκεια ή Λυκειακές Τάξεις της νησιωτικής Ελλάδας.

Τρεις υποτροφίες σε Ελληνες φοιτητές προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 το Ιδρυμα Σαμούρκα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν αποφοιτήσει από Δημόσιο Γενικό Λύκειο ή Λυκειακές Τάξεις ελληνικού νησιού, το οποίο να απέχει από τον Πειραιά περισσότερα από 60 ναυτικά μίλια και ο μόνιμος πληθυσμός του να μην υπερβαίνει τους 4.500 κατοίκους, βάσει της τελευταίας απογραφής του 2011. Ακόμη, θα πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, όπου και το Γενικό Λύκειο (ή οι λυκειακές τάξεις) από το οποίο έχουν αποφοιτήσει, ενώ θα πρέπει να έχουν απολυτήριο Δημόσιου Γενικού Λυκείου ή Λυκειακών Τάξεων με βαθμό τουλάχιστον «λίαν καλώς» και διαγωγή τουλάχιστον «κοσμία», να έχουν εισαχθεί σε Σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) Πανεπιστημιακού Τομέα και να έχουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους οικονομική αδυναμία για την αντιμετώπιση σπουδών Α.Ε.Ι. και σε κάθε περίπτωση το εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τις 30.000,00 €.

Προθεσμίες
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται επαρκώς στο τηλέφωνο: 210.7488703

Κληροδότημα «Χρύσανθου και Αναστασίας Καρύδη»

Επτά υποτροφίες θα χορηγήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 το Κληροδότημα «Χρύσανθου και Αναστασίας Καρύδη». Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε πρωτοετείς φοιτητές της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικότερα, θα χορηγηθούν από μία υποτροφία στα Τμήματα Βιολογίας, Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών-εισαγωγική κατεύθυνση Μαθηματικών, Χημείας, Επιστήμης Υπολογιστών, Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών-εισαγωγική κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Φυσικής και Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το ποσό της υποτροφίας αγγίζει τα 2.000 ευρώ (εφάπαξ), ενώ η διάρκειά της ορίζεται σε ένα έτος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας από το οποίο να προκύπτει η ελληνική ιθαγένεια και η ηλικία τους (όχι μεγαλύτερη των 36 ετών), αντίγραφο απολυτηρίου λυκείου με βαθμό τουλάχιστον «Λίαν καλώς», υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 (εκεί θα αναγράφεται ότι ο υποψήφιος δεν έτυχε άλλης υποτροφίας στο ίδιο χρονικό διάστημα και για τον ίδιο σκοπό από άλλη κληρονομία, κληροδοσία ή δωρεά) και απόσπασμα Ποινικού Μητρώου.

Αιτήσεις
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται στο τηλέφωνο: 2810393620.

Δύο υποτροφίες από τη γαλλική πρεσβεία

Δύο υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα στην Επιστήμη της Πληροφορικής προσφέρει το ερευνητικό κέντρο INRIA Sophia-Antipolis σε συνεργασία με την πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν επιμελώς όλες τις ενότητες του εντύπου υποψηφιότητας διευκρινίζοντας για ποια υποτροφία VRIκα! καταθέτουν υποψηφιότητα. Το έντυπο θα πρέπει να συμπληρωθεί στη γαλλική (ή στην αγγλική, εάν οι υποψήφιοι επιθυμούν να ακολουθήσουν αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών). Στο έντυπο αυτό θα πρέπει να επισυνάπτεται ένα λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα καθώς και μία φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας.

Αιτήσεις
Το έντυπο υποψηφιότητας και τα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 30 Μαΐου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] ή μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Υπηρεσία Πανεπιστημιακής και Επιστημονικής Συνεργασίας, Πρόγραμμα Υποτροφιών VRIκα!, Σίνα 31, 106 80 Αθήνα.

Υποτροφία Κληροδοτήματος Γεωργίου Ξαγοράρη

Μία υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό προσφέρει το Κληροδότημα Γεωργίου Ξαγοράρη. Η υποτροφία θα χορηγηθεί σε πτυχιούχο του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών που κατάγεται από την Αθήνα. Η διάρκεια της υποτροφίας είναι μέχρι ένα έτος, ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών, ενώ το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε 600 ευρώ τον μήνα.

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 7 Μαΐου. Περισσότερες
ληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα www.minedu.gov.gr/Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί-Yποτροφίες/Υποτροφίες-Κληροδοτήματα. Το Κληροδότημα «Χρύσανθου και Αναστασίας Καρύδη» προσφέρει επτά υποτροφίες σε φοιτητές της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΓΕΝΗΣ

ethnos.gr

Tags: Υποτροφίεςμεταπτυχιακά Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα