Υπ. Παιδείας: παράταση για το ερωτηματολόγιο

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}Υπ. Παιδείας: παράταση για το ερωτηματολόγιο

Παράταση έως και τα μεσάνυχτα της επόμενης Δευτέρας έδωσε το υπ. Παιδείας στην προθεσμία συμπλήρωσης από τους εκπαιδευτικούς των δημοσίων σχολείων του ερωτηματολογίου (έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση http://evaluation. minedu.gov.gr)

για το περιεχόμενο και τις συνέπειες της αξιολόγησης, διευρύνοντας τη διαδικασία και στους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων. Εως τώρα η συμμετοχή ήταν μικρή -περίπου 6.000 εκπαιδευτικοί (μόλις το 4%) έχουν συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο-, κάτι για το οποίο το υπ. Παιδείας θεωρεί υπεύθυνους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Ετσι, εγκύκλιος που εστάλη χθες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στα σχολεία αναφέρει ότι δόθηκε παράταση «επειδή δεν έχουν δοθεί ακόμη και σήμερα κλειδάριθμοι σε πολλά σχολεία με ευθύνη των διευθυντών». Ουσιαστικά, στελέχη του υπουργείου άφηναν να εννοηθεί ότι οι διευθυντές μπλόκαραν τη διαδικασία.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι διδάσκοντες στο Παν. Αιγαίου αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους έως την Παρασκευή, ενώ η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάσισε αναστολή λειτουργίας του ΑΕΙ μεθαύριο και την Παρασκευή. Επίσης, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Αθηνών ματαιώθηκαν οι εκλογές για Συμβούλιο Ιδρύματος. Στο πρώτο, ομάδα φοιτητών και πανεπιστημιακών -πολλοί και από άλλα ΑΕΙ- διέκοψε τη διαδικασία, ενώ στο ΤΕΙ οι εκλογές αναβλήθηκαν λόγω φοιτητικής κατάληψης. Τέλος, η αδυναμία προσδιορισμού του αριθμού των προσλήψεων στο Δημόσιο μέσα το 2013 αφήνει ελπίδες στους 883 πανεπιστημιακούς, που περιμένουν εδώ και τρία χρόνια τον διορισμό τους στα ΑΕΙ. Για το θέμα, χθες, οι εκπρόσωποι των 883 συναντήθηκαν με τον υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, που στηρίζει το αίτημα, αλλά δεν δεσμεύθηκε για χρονοδιάγραμμα και αριθμό προσλήψεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα