Β ΕΛΜΕ Θεσσλονίκης: Συμμετοχή σε συνάντηση συντονισμού των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 10/2 - Στάση εργασίας 11/2

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ αποφάσισε να συμμετέχει στη συνάντηση διαβούλευσης και συντονισμού που οργανώνουν από κοινού οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης την Τρίτη 10/2/΄15 στις 8.00μ.μ. στην ΕΔΟΘ.

Για το ΔΣ

της Β΄ Ε. Λ. Μ. Ε.-Θ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΖΟΥΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΟΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρ. Κορομηλά 51 ΤΚ 54622 Θεσσαλονίκη, 8/2/2015

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αρ. Πρ.:

Τηλ & Fax: 0030-2310-221855

e-mail : [email protected]

Προς: Σχολεία, Δ/νση, ΜΜΕ, ΕΛΜΕ

ΘΕΜΑ: ΚΗΡΥΞΗ 3ωρης ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11π.μ.-2.00μ.μ.) ΤΕΤΑΡΤΗ 11/2/’15

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 9ου ΓΥΜΝ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ μετά από αίτημα των εκπ/κών αλλά και του συλλόγου γονέων του 9ου Γυμν. Καλαμαριάς συζήτησε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο και εκτιμά ότι:

Οι παιδαγωγικές προϋποθέσεις, που είναι απαραίτητος όρος για την άσκηση του εκπ/κού έργου, έχουν ανεπανόρθωτα πληγεί.Οι εκπ/κοί του σχολείου βιώνουν καθημερινά μία συνθήκη, που καθιστά αδύνατη την αφοσίωση στα διδακτικά τους καθήκοντα αλλά και στον παιδαγωγικό τους ρόλο.Οι μαθητές του σχολείου ζώντας καθημερινά αυτή την απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη κατάσταση βρίσκονται σε τέτοια αναστάτωση, που ουσιαστικά υπονομεύεται η ομαλή παρακολούθηση των μαθημάτων τους.Ο σύλλογος γονέων, ο οποίος θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι πολύτιμος αρωγός στην αποκατάσταση του παιδαγωγικού περιβάλλοντος, έχει εξοβελιστεί από το σχολείο.Το πρόβλημα στο σχολείο έχει προσλάβει χαρακτηριστικά χρονίζουσας κρίσης και οι μέχρι στιγμής προσπάθειες επίλυσής του από την πλευρά της Δ/σης υπήρξαν αναποτελεσματικές.

Επειδή εκτιμούμε λοιπόν ότι οι διαστάσεις του προβλήματος στο 9ο Γυμν. Καλαμαριάς είναι πλέον εκρηκτικές και ανά πάσα στιγμή απειλείται να προσλάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε βάρος των εκπ/κών αλλά και των μαθητών του σχολείου, οποιαδήποτε αναβλητικότητα είναι επικίνδυνη.

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ συμπαραστέκεται στους εκπ/κούς, τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου και προχωρά σε διευκολυντική 3-ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2015 από τις 11 μέχρι το τέλος του ωραρίου προκειμένου οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση .

Καλούμε τη διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να λάβει όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα μέτρα για την άμεση (το τονίζουμε: άμεση) επίλυση του προβλήματος.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!

Για το ΔΣ της Β΄ Ε. Λ. Μ. Ε.-Θ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΖΟΥΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΟΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Tags: Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκηςστάση εργασίαςσυμμετοχήσυντονιστικό
Keywords
Τυχαία Θέματα