Που έχει χιονίσει στην Αθήνα - Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Χιονόπτωση σημειώνεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, κάτι που ήταν αναμενόμενο σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ώρες τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με πολικές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις, βροχές και θυελλώδεις ανέμους που στο Αιγαίο φτάνουν τα 10 μποφόρ. Στα λευκά έχουν ντυθεί Πάρνηθα και Πεντέλη, χιόνια αναμένονται στα βόρεια προάστια ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Η

κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ προς το καζίνο, αλλά και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης 414 μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου.

Στην Αθήνα θα είναι κλειστά τα σχολεία σε Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, στα Μελίσσια και ανοιχτά θα είναι τα σχολεία στα Βριλήσσια.

Από το πρωί η Αττική ολόκληρη ξύπνησε με πολύ δυνατό αέρα, χιόνι ή χιονόνερο, ενώ το θερμόμετρο είναι 2 με 3 βαθμούς κάτω από το μηδέν στα βόρεια και 2 με 4 βαθμούς πάνω από το μηδέν στα νότια προάστια.

Περιμένουμε ο χιονιάς να είναι πιος επιβαρυμένος κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας με βροχές, χιονόνερο, ακόμη και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές ακόμη και στα πεδινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και αργότερα ακόμη και στα Δωδεκάνησα.

Οι περιοχές που επιβαρυνθούν από τον χιονιά ειναι η Χαλκιδική, η Σκύρος, η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Κύμη, η Χαλκιδική, η Κύμη, η Χαλκίδα, η Ιστιαία, η Κάρυστος, η Αττικοβοιωτία, η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Λήμνος, ο Αι - Στράτης, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος και αργότερα τα Δωδεκάνησα και κυρίως η Ρόδος.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθιας εκπαίδευσης στους εξής δήμους:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Tags: χιόνικαιρός
Keywords
Τυχαία Θέματα