Τροπολογία για υποχρεωτικές μεταθέσεις - ΕΛΜΕ Χαλκιδικής

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Πολύγυρος 13 – 11  – 2012
 
Αρ. πρωτ : 32
 
ΠΡΟΣ : Σχολεία του Νομού

ΕΛΜΕ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                                           

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ                                                          

Τηλ. Fax  23710 22001

http://www.elmechalkidikis.blogspot.com

Θέμα

: « Τροπολογία για υποχρεωτικές μεταθέσεις »

Μαζί με το απεχθές 3ο μνημόνιο, η κυβέρνηση ψήφισε την τελευταία στιγμή διάταξη – τροποποίηση του ν. 1566/85 όπου ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για ανεξέλεγκτες μεταθέσεις – μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Η τροποποίηση αναφερόμενη στις μεταθέσεις είναι η εξής :

 

Το στοιχείο α της παρ 1 του Κεφαλαίου Β του άρθρου 16 του νόμου 1566/85 αντικαθίσταται ως εξής: «Για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και με δαπάνη του δημοσίου από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης με απόφαση του υπουργού Παιδείας. Με Προεδρικό Διάταγμα , που εκδίδεται μετά από πρόταση του υπουργού Παιδείας, ορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η υπεραριθμία στο σχολείο ή στο Δήμο, τα έτη προϋπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση μεταξύ άλλων καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη διενέργεια των μεταθέσεων».

Οι υποχρεωτικές μετακινήσεις – μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε όλη την επικράτεια με μόνη απόφαση υπουργού είναι πλέον νόμος του κράτους! Η κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον είναι τραγική: με τις συγχωνεύσεις σχολείων, την επικείμενη αύξηση του ωραρίου, τον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό μαθητών στην τάξη, την αξιολόγηση (αυτές τις μέρες ανακοινώνεται το πόρισμα της επιτροπής), τη δραματική μείωση των μισθών μας, όλα αυτά φανερώνουν ότι σκοπός της τρικομματικής κυβέρνησης και της Τρόικα είναι ο εκπαιδευτικός – λάστιχο, ο εξαθλιωμένος και άβουλος καθηγητής που θα περιπλανιέται στην επικράτεια χωρίς δικαιώματα και με μόνιμο το φόβο. Η δημόσια εκπαίδευση οδηγείται στην πλήρη κατεδάφιση  «για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας»!

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες, συνάδελφοι! Τα μηνύματα υπάρχουν ήδη: οι ελάχιστοι διορισμοί μονίμων και αναπληρωτών (κι αυτοί με καθυστέρηση) οδηγούν σε υπερωρίες και σε μετακινήσεις συναδέλφων από σχολείο σε σχολείο. Αυταρχική συμπεριφορά διευθυντών - ευτυχώς λίγων - έχει ήδη καταγραφεί και ο φόβος για μια δυσμενή αξιολόγηση είναι ορατός. Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ας είμαστε προετοιμασμένοι να ακούσουμε, από οποιονδήποτε με εξουσία και άκρες στα τρία κυβερνώντα κόμματα, από τον οποιονδήποτε αυταρχικό Διευθυντή, Προϊστάμενο ή Σύμβουλο, τον οποιονδήποτε αλαζόνα τοπικό άρχοντα την απειλή σ’ όλες τις παραλλαγές της: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Θα σε στείλω στον Έβρο!». Γι’ αυτό: κανείς διευθυντής, κανείς σχολικός

Keywords
Τυχαία Θέματα