Τρόμος στη Δανία - 2 νεκροί, 5 τραυματίες - Η αστυνομία πυροβολεί το δράστη σήμερα το πρωί

ΕΚΤΑΚΤΟ - Σήμερα πρωί Κυριακής στην Κοπεγχάγη

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η αστυνομία της Κοπεγχάγης βεβαιώνει ότι ο νεκρός ήταν αυτός που σκότωσε τους δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 5.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί, η αστυνομία άνοιξε πυρ κοντά σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος, λίγες ώρες μετά τις δύο επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 5 άλλων στην πρωτεύουσα της Δανίας. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το πρόσωπο αυτό συνδέεται με τις επιθέσεις.

Από το Σαββάτο σε κατάσταση

υψίστης επιφυλακής βρίσκεται η Δανία και τεράστιο ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες δύο επιθέσεων που έλαβαν χώρα το Σαββάτο στην Κοπεγχάγη.

Police: We have an assumption it's the same person behind both shootings. Assumption that killed suspect was behind them. #cphshooting

— Rune Wriedt Larsen (@runewlarsen) February 15, 2015

Το πρώτο περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα κτίριο όπου φιλοξενούνταν μια εκδήλωση για τον ισλαμισμό και στην οποία συμμετείχε ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς, γνωστός για μια σειρά σκίτσων του Μωάμεθ. Από την επίθεση αυτή έχασε τη ζωή του ένας άνδρας, ενώ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Λίγες ώρες αργότερα, άγνωστος άνοιξε πυρ σε μια συναγωγή με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ένας άνδρας και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σχετικά με την δεύτερη ένοπλη επίθεση στην Κοπεγχάγη, η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το θύμα που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από άγνωστο δράστη, είναι νεκρό.

Για το πρώτο περιστατικό περιστατικό η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας και μοναδικός ήταν ο δράστης της επίθεσης και έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία του. Στη φωτογραφία εμφανίζεται ένας άνδρας που φορά σκούρο μπουφάν και σκούφο ή κουκούλα και κρατά μαύρο σακίδιο. Ελήφθη αργά το απόγευμα, λίγο πριν πέσει η νύκτα, λίγο αφού ο δράστης εγκατέλειψε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε. Φαίνεται ότι βρίσκεται σε πάρκινγκ. "Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, φαίνεται ότι υπήρχε ένας δράστης", διευκρίνισε η αστυνομία. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι αναζητεί έναν "άνδρα, 25 έως 30 ετών, ύψους περί το 1,85, αθλητικό, με αραβικά χαρακτηριστικά, ίσια μαλιά, οπλισμένο με μαύρο υποπολυβόλο.

Tags: ΚοπεγχάγηνεκρόςΔανία
Keywords
Τυχαία Θέματα