Τρεις χιλιάδες ασθενείς πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων

Tweet

Στοιχεία για τους θανάτους που προκαλούνται από τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στη χώρας, ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου η οποία δόθηκε στο υπουργείο Υγείας, από τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Γεώργιο Πετρίκκο.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, οι θάνατοι κάθε χρόνο από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις φτάνουν τις 3.000, παρουσιάζοντας παράλληλα αυξητική τάση καθώς ένα 10% των ασθενών που νοσηλεύονται στα ελληνικά νοσοκομεία προσβάλλονται

από σοβαρές λοιμώξεις διπλασιάζοντας τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

Το 30% των ασθενών αυτών νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας με το επιπλέον κόστος νοσηλείας για τα άτομα αυτά να ξεπερνά κατ’ έτος το 1.200.000.000€.

Για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού υγειονομικού προβλήματος το υπουργείο Υγείας προχωρά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cambridge της Μ. Βρετανίας για την εφαρμογή στην Ελλάδα πρωτοκόλλου δράσης που έχει εφαρμοσθεί τα τελευταία χρόνια με τεράστια επιτυχία στο Cambridge, μηδενίζοντας και τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Το πρωτόκολλο αυτό θα εφαρμοσθεί πιλοτικά στο νοσοκομείο Αττικό με την ευθύνη του Γεώργιου Πετρίκκου και σε συνεργασία με τον Καθηγητή Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Τσακρή και θα είναι διάρκειας εννέα μηνών.

Tags: νοσοκομείαλοιμώξεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα