Το προφίλ του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ανακοινώσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΤΗΣΙΩΝ 76 – 104 34 ΑΘΗΝΑ · ΤΗΛ.: 210 - 8203911 · FAX: 210 - 8226204 · http://www.aueb.gr/

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Γραφεία: Αθήνα,

Πατησίων 95, 3ος όροφος

Πρόεδρος Τμήματος: Καθηγητής Χρήστος Δ. Ταραντίλης

Γραμματεία : Τηλ.: 210 8203 129, 210 8203 139, Fax: 210 8203 127

E-mail: [email protected],

Ιστοθέση: http://dmst.aueb.gr

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αθήνα, 27/6/2013

Ίδρυση: Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1999 στο πλαίσιο της πολιτικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου να συνδέσει τη σύγχρονη διοικητική επιστήμη με τις νέες τεχνολογίες και τις οργανωσιακές σπουδές, να απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής και να συμβάλει στην αναβάθμιση του στελεχιακού δυναμικού της χώρας.

Στο Τμήμα εισήχθησαν για πρώτη φορά φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001. Αποστολή του Τμήματος είναι η διδασκαλία και η έρευνα στους τομείς της Διοικητικής Επιστήμης που συνδέονται με τις σύγχρονες τεχνολογίες και τις οργανωσιακές σπουδές, καθώς και η αξιοποίηση των ποσοτικών μεθόδων, των νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα της πληροφορικής και των επικοινωνιών στη χάραξη επιχειρηματικής στρατηγικής, στη λήψη αποφάσεων και στην αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα Σπουδών: Ειδικότερα, στόχος του προγράμματος σπουδών του Τμήματος είναι να προετοιμάσει επιστήμονες ικανούς να διαχειρίζονται πολύπλοκα προβλήματα και να ικανοποιούν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής λειτουργίας, αλλά και της οργανωτικής δομής των μεγάλων οικονομικών μονάδων (επιχειρήσεων, οργανισμών).

Οι νέες Τεχνολογίες: Ο αυξανόμενος ρόλος που σήμερα διαδραματίζουν οι νέες τεχνολογίες στην ανάπτυξη και στη λειτουργία των επιχειρήσεων, η απαίτηση για ηλεκτρονική διασύνδεση των δραστηριοτήτων των σύγχρονων μονάδων αλλά και η τάση για ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η ανάγκη για οργανωτικό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και η πίεση που ασκεί ο διεθνής ανταγωνισμός διαφοροποιούν αισθητά τις γνώσεις και τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν τα στελέχη των επιχειρήσεων και οργανισμών.

Στην προετοιμασία στελεχών της κατηγορίας αυτής στοχεύει το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Οι απόφοιτοι: Ο πλούτος και το εύρος του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος ΔΕΤ, σε συνδυασμό με την παροχή των σύγχρονων κατευθύνσεων (major/minor) και την εμπειρία της πρακτικής άσκησης, συνθέτουν ένα πολυδιάστατο επαγγελματικό προφίλ, στο οποίο αντικατοπτρίζεται και η προσωπική σφραγίδα του απόφοιτου του Τμήματος ΔΕΤ.

Η ανταγωνιστικότητα - Η καινοτομία - Η απασχόληση: Οι πτυχιούχοι του Τμήματος, λόγω του ολοκληρωμένου διοικητικού και τεχνολογικού υπόβαθρού τους είναι ανταγωνιστικοί ως στελέχη και ως σύμβουλοι σε όλες τις παραδοσιακές ειδικότητες της διοίκησης επιχειρήσεων, στο νέο περιβάλλον του ηλεκτρονικού επιχειρείν και της κοινωνίας της πληροφορίας και μπορούν να απασχοληθούν στα περισσότερα τμήματα μιας επιχείρησης (logistics, παραγωγή, υπηρεσίες, πληροφορική, χρηματοοικονομικά, ανθρώπινοι πόροι, μάρκετινγκ κ.λ.π.) σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας με έμφαση στην καινοτομία και την τεχνολογία. Πολλοί από τους διδάκτορες του Τμήματος, διδάσκουν σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια και συμμετέχουν σε σημαντικά ερευνητικά έργα.

Tags: ΑΣΟΕΕτμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Keywords
Τυχαία Θέματα