Ενημέρωση για θέματα του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, του αιρετού Γιώργου Χρόνη

Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 10

του αιρετού Γιώργου Χρόνη

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013

Την Πέμπτη 27-6-2013 συνεδρίασε το ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

Εγκρίθηκαν 6 αιτήσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, 3 αιτήσεις Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων και 2 αιτήσεις Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων για απαλλαγή από τα καθήκοντά τους. Αναλυτικά:

Από Πειραιά ένας

Διευθυντής, μια Διευθύντρια και μια Προϊσταμένη λόγω μετάθεσης, σοβαρών οικογενειακών λόγων, μετάθεσης αντίστοιχα.

Από Γ΄ Αθήνας ένας Διευθυντής και ένας Υποδιευθυντής λόγω προσωπικών και οικογενειακών λόγων, σοβαρών οικογενειακών λόγων αντίστοιχα.

Από Ανατολική Αττική ένας Διευθυντής και μια Διευθύντρια λόγω απόσπασης στο εξωτερικό, σοβαρών προσωπικών-οικογενειακών λόγων και λόγων υγείας.

Από Α΄ Αθήνας ένας Διευθυντής, δύο Προϊσταμένες και ένας Υποδιευθυντής λόγω σοβαρών προσωπικών λόγων, αμοιβαίας μετάθεσης, σοβαρών προσωπικών λόγων, σοβαρών προσωπικών λόγων αντίστοιχα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μου είχα αναφερθεί στην υπ αριθμόν: 54/12-2-2013 γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η οποία καταργούσε τις ειδικές διατάξεις των άρθρων 12, 13 και 14 του Ν. 1566/1985 αντικαθιστώντας τες με την παρ. 1 του άρθρου 32 του Ν. 4024/2011.

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τη σχετική ρύθμιση και επομένως δεν κινδυνεύουν όσοι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν με πτυχίο ανώτερης και όχι ανώτατης σχολής να υποβιβαστούν βαθμολογικά και μισθολογικά.

Επίσης σας παραθέτω απόσπασμα ευρωπαϊκής οδηγίας που δικαιώνει όσους έχουν πτυχίο ανώτερης σχολής στο συγκεκριμένο θέμα:

ΟΔΗΓΙΑ 2005/36/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

της 7ης Σεπτεμβρίου 2005

σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων

γ) ως «τίτλος εκπαίδευσης», τα διπλώματα, πιστοποιητικά και

άλλοι τίτλοι που χορηγούνται από αρχή κράτους μέλους, η

οποία έχει οριστεί σύμφωνα με τις νομοθετικές, κανονιστικές ή

διοικητικές διατάξεις του εν λόγω κράτους, και βεβαιώνουν

επιτυχώς περατωθείσα επαγγελματική εκπαίδευση που έχει

αποκτηθεί, κατά κύριο λόγο, στην Κοινότητα. Όταν η ανωτέρω

φράση δεν έχει εφαρμογή, τίτλος εκπαίδευσης αναφερόμενος

στην παράγραφο 3 εξομοιώνεται προς τίτλο εκπαίδευσης

Εξομοιώνεται επίσης προς αυτόν τον τίτλο εκπαίδευσης, υπό τους

ίδιους όρους με τους προβλεπόμενους στο πρώτο εδάφιο, κάθε

επαγγελματικό προσόν που, χωρίς να πληροί τις απαιτήσεις που

ορίζονται στις νομοθετικές, κανονιστικές ή διοικητικές διατάξεις

του κράτους μέλους καταγωγής σχετικά με την ανάληψη ή την

άσκηση ενός επαγγέλματος, παρέχει στον κάτοχό του κεκτημένα

δικαιώματα δυνάμει των εν λόγω διατάξεων. Τούτο ισχύει ιδίως εάν

το κράτος μέλος καταγωγής αυξήσει το επίπεδο εκπαίδευσης που

απαιτείται για την εισδοχή σε επάγγελμα και την άσκησή του και

εάν κάποιος που έχει παλαιότερα εκπαιδευθεί κατά τρόπον που δεν

ικανοποιεί τις νέες απαιτήσεις, απολαμβάνει κεκτημένα δικαιώματα

λόγω εθνικών νομοθετικών, κανονιστικών ή διοικητικών διατάξεων·

στην περίπτωση αυτή η παλαιότερη εκπαίδευση θεωρείται από το

κράτος μέλος υποδοχής, για τους σκοπούς της εφαρμογής του

άρθρου 13, αντίστοιχη με το επίπεδο της νέας εκπαίδευσης.

Παρά όλα τα παραπάνω δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Σας θυμίζω ανάλογη γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις άδειες των αναπληρωτών που δεν την έκαναν αποδεκτή μια σειρά Υπουργών Παιδείας μέχρι που ήρθε η σειρά της κ. Κιάου να κάνει δεκτή τη σχετική εισήγηση και να ισχύσει ο απαράδεκτος νόμος. Η γνωμάτευση 54/12-2-2013 αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή τινάζοντας στον αέρα οικογενειακούς προϋπολογισμούς και να οδηγήσει στην εφεδρεία, στη μετάταξη και στην απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς της Α/βθμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης ενόψει αξιολόγησης με το πρόσχημα της μη επάρκειας προσόντων. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος. Αν και σχετική ερώτηση τέθηκε στην 82η Γ.Σ. αντιπροσώπων της ΔΟΕ η μόνη απάντηση που δόθηκε ήταν ότι κάποιοι, δήθεν κόπτονται για τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη των εκπαιδευτικών. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Είναι γεγονός ότι με ενέργειες του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής άλλαξαν αποφάσεις για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών μονάδων. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μου είχα αναφερθεί σε σχολικές μονάδες του Περιστερίου, σήμερα αναφέρομαι σε σχολικές μονάδες του Αλίμου. Παρά όλα αυτά η τελική σούμα θα δείξει μεγάλο αριθμό μεταβολών οργανικών μονάδων. Αν δε σε αυτές προσθέσουμε και τις μεταβολές στις υπόλοιπες Περιφερειακές Διευθύνσεις καταλαβαίνουμε ότι εκπαιδευτικοί τόσο στην Α/θμια όσο και στη Β/θμια εκπαίδευση θα χάσουν την οργανική τους θέση και θα μετακινηθούν υποχρεωτικά ή και θα κινδυνεύσουν με απόλυση. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του νέου Υφυπουργού Παιδείας κ. Κεδίκογλου ότι δεν τον απασχολούν οι απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά αν οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες που πρέπει στους μαθητές. Προφανώς οι δηλώσεις του απερχόμενου υφυπουργού κ. Παπαθεοδώρου ότι δε θα γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Όσο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες που πρέπει στους μαθητές οι εκπαιδευτικοί,κ. Υφυπουργέ, θα πρέπει να υπάρχουν εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Κάτι που δεν είδαμε τη σχολική χρονιά που τελείωσε καθώς χάθηκαν χιλιάδες ώρες διδακτικών ωρών λόγω της μη κάλυψης κενών εκπαιδευτικών λόγω μη διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών και μη πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η πολιτεία δείχνοντας την αναλγησία της προσπάθησε να καλύψει τα παραπάνω κενά με συγχωνεύσεις, με μετακινήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών, με διακοπή φοίτησης των προνηπίων. Και όλα αυτά στο μέσο της σχολικής χρονιάς. Είχε όμως το θράσος ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων και της απεργίας των καθηγητών να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για το μέλλον των μαθητών. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Να είστε όμως σίγουρος, κύριε υφυπουργέ, ότι η προσπάθεια της πολιτείας να δικαιολογήσει τις μνημονιακές πολιτικές στο χώρο της εκπαίδευσης παρουσιάζοντας τους εκπαιδευτικούς ως τους φταίχτες για τα χάλια της εκπαίδευσης θα βρει απέναντί της τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς της τάξης παρά τις αντίθετες προσπάθειες των κομματικών συνδικαλιστικών ηγεσιών που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εκπαιδευτικών. Που κρέμασαν έξω από τα κομματικά συνδικαλιστικά τους γραφεία την ταμπέλα: < Καλό καλοκαίρι. Ραντεβού το Σεπτέμβρη >, ενώ εκκρεμούν σημαντικά ζητήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.

ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

Τηλ. 6972363653

e-mail: [email protected]

Αναπληρωματικός: ΚΑΒΑΚΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Τηλ. 6949294781

Tags: ΑΠΥΣΠΕ ΑττικήςΓιώργος Χρόνης
Keywords
Τυχαία Θέματα