Το πλεόνασμα δεν θα αλλάξει την καθημερινότητα θεωρούν 7 στους 10

Tweet

Δύσπιστοι εμφανίζονται σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες σε ό,τι αφορά στις άμεσες επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην καθημερινότητά τους το πρωτογενές πλεόνασμα, όπως προκύπτει από το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ALCO το χρονικό διάστημα μεταξύ 21 και 24 Ιανουαρίου 2014, το 66% των πολιτών θεωρούν ότι

το πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει κανένα αντίκτυπο στην καθημερινότητα τους. Πιο αισιόδοξη προσέγγιση διατηρεί το 22% που απαντά θετικά, ενώ το 12% δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει.

Σε ό,τι αφορά τη γνώμη των πολιτών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα ευρήματα δείχνουν ότι το διάστημα το οποίο μεσολάβησε από την προηγούμενη έρευνα, μειώθηκε τόσο το ποσοστό αισιοδοξίας όσο και το ποσοστό απαισιοδοξίας από τις 15 στις 14 ποσοστιαίες μονάδες και από τις 70 στις 68 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.

Η διαφορά που προέκυψε φαίνεται να καλύφθηκε από την αύξηση του ποσοστού εκείνων που επέλεξαν να μην συμμετάσχουν, καταλήγοντας σε μια αύξηση 3 μονάδων, από το 15% στο 18%.

Ως προς τα προσωπικά οικονομικά τους, το ποσοστό αισιοδοξίας των πολιτών αυξήθηκε κατά 2 μονάδες, στο 12%, ενώ μειώθηκε ο προσωπικός δείκτης απαισιοδοξίας στο 74%.

Η πλειονότητα των συμμετεχόντων θεωρεί ότι η αύξηση της απασχόλησης και η οικονομική ανάκαμψη είναι οι δύο κύριες προτεραιότητες τις οποίες πρέπει να θέσει η κυβέρνηση για το 2014, ενώ έπονται η έξοδος από το μνημόνιο, η πολιτική σταθερότητα και η αλλαγή της κυβέρνησης.

Tags: ΕΒΕΑδημοσκόπηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα