Το "όχι" της Ελλάδας στα διεθνή πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Την επόμενη μέρα του κρίσιμου eurogroup της Δευτέρας, όπου ναυάγησε, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων των χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης ασχολούνται εκτεταμένα με το όχι της ελληνικής κυβέρνησης στους εταίρους αλλά και τα κείμενα Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ.

Άρθρα και αναλύσεις, τα περισσότερα από τα οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι επακολουθήσει, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στο τελεσίγραφο Ντάισελμπλουμ. Δείτε παρακάτω τους Financial Times, την Guardian,

την Liberation, την Εl Pais, την Corriere Della Sera και άλλες εφημερίδες

Guardian

"Η συζήτηση για τη διάσωση της Ελλάδας καταρρέει σε πικρία"

Υπάρχει κίνδυνος εξόδου καθώς αυτό που λέγεται στην Αθήνα είναι: "Δεν έχετε καμιά άλλη επιλογή εκτός από τη λιτότητα".

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξήγησε, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά δεν μπορεί να γίνει δεκτή μια συμφωνία όπου δεν θα μπει νερό στη λιτότητα.

Financial Times

Το κεντρικό θέμα της Financial Times επικεντρώνεται στην Ελλάδα και την επόμενη μέρα της σύγκρουσης στο eurogroup. Το άρθρο τιτλοφορείται "Οι συζητήσεις καταρρέουν, καθώς η Αθήνα απορρίπτει την παράταση του προγράμματος" και συμπληρώνει πως "η απειλή αυξάνεται να μείνει η Ελλάδα χωρίς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση".

Liberation

Η γαλλική εφημερίδα Liberation στο πρωτοσέλιδό της έχει κάτω από το ζήτημα της τρομοκρατίας άρθρο που επικρίνει το τελεσίγραφο και την στάση της γερμανίας, τονίζοντας πως έχει ξεχάσει ότι διασώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη της διεθνούς κοινότητας από το 1945 και μετά.

Les Echos

Η Ελλάδα απορρίπτει το σχέδιο των Ευρωπαίων. Η συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ κατέληξε σε ρήξη με την Αθήνα. Το κείμενο αναφέρεται στο τελεσίγραφο Ντάισελμπλουμ και την απάντηση της ελληνικής πλευρά που χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόταση παράτασης.

El Pais

Η ισπανική εφημερίδα El Pais αφιερώνει κεντρικό της θέμα στο πρωτοσέλιδό της στην Ελλάδα. Τελεσίγραφο στην Ελλάδα να δεχτεί τις συνθήκες της Ευρώπης. Η κυβέρνηση Τσίπρα πιέζεται να ζητήσει την επέκταση του παρόντος προγράμματος διάσωσης.

Corriere Della Sera

Η Ελλάδα απορρίπτει την πρόταση της Ευρώπης. Τελεσίγραφο: Αποφασίστε μέχρι την Παρασκευή. Αυτό είναι ο τίτλος της ιταλικής εφημερίδας που φιλοξενεί την είδηση στο πρωτοσέλιδο της.

Tags: eurogroupπρωτοσέλιδα
Keywords
Τυχαία Θέματα