Το μένος της φύσης «χτυπά» τις ΗΠΑ: Πυρκαγιές, καταιγίδες, καύσωνας

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΚΑΥΣΩΝΑΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ Ενας άνθρωπος έχει χάσει την ζωή του στο Αρκάνσας των ΗΠΑ από το κύμα καύσωνα που πλήττει τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 43 βαθμούς Κελσίου. Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές στο Κολοράντο, ενώ από οι ισχυρές καταιγίδες στην Ουάσινγκτον προκάλεσαν το θάνατο ενός ανθρώπου.

Οι αρχές εξετάζουν δύο ακόμα θανάτους προκειμένου να διαπιστώσουν αν προκλήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Από το απόγευμα της Παρασκευής η θερμοκρασία έφτασε στους 41 βαθμούς Κελσίου στο Μέριλαντ, τους 42 σε Βιρτζίνια και Νότια Καρολίνα, ενώ στο Νάσβιλ του Τενεσί άγγιξε τους 43 βαθμούς.

Πολλές περιοχές της χώρας πλήττονται από υψηλές θερμοκρασίες και λιγοστές βροχοπτώσεις, γεγονός που έχει συμβάλει στην καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το προηγούμενο Σάββατο στο Κολοράντο και κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου και την απανθράκωση εκατοντάδων κατοικιών.

Δεύτερος νεκρός από τις φωτιές στο Κολοράντο
Ενας ακόμη άνθρωπος βρθηκε νεκρός στο Κολοράντο που πλήττεται από τις πυρκαγιές, ενώ 35.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύθηκε να προσφέρει ομοσπονδιακή βοήθεια στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην πολιτεία του Κολοράντο στη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του στην περιοχή.

Ο Ομπάμα ξεκίνησε την επίσκεψή του, που διήρκησε τρεις ώρες, με μια πτήση με το αεροσκάφος Air Force One πάνω από την περιοχή που έχει καταστραφεί από τις πυρκαγιές, τις χειρότερες στην ιστορία του Κολοράντο, οι οποίες μαίνονται εδώ και μία εβδομάδα.

Μέχρι χθες Παρασκευή οι πυρκαγιές είχαν κατακάψει 68.800 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, τα περισσότερα από τα οποία στο εθνικό δάσος Πάικ, δυτικά του Κολοράντο Σπρινγκς, μια πόλη με περισσότερους από 400.000 κατοίκους.

Αν και οι πυροσβέστες εξακολουθούν να σημειώνουν ότι περίπου 20.000 σπίτια εξακολουθούν να απειλούνται από την πυρκαγιά, έχει αρθεί η διαταγή εκκένωσης για περίπου 35.000 κατοίκους. Μέχρι στιγμής 347 σπίτια έχουν καταστραφεί.

Επίσης χθες ο διοικητής της αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς Πίτερ Κάρεϊ δήλωσε ότι μία δεύτερη σορός βρέθηκε σε ένα καμένο σπίτι. Ο πρώτος νεκρός εξαιτίας της φωτιάς είχε εντοπιστεί αργά την Πέμπτη.

Πλέον ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους φέτος στο Κολοράντο στη διάρκεια της περιόδου των πυρκαγιών έχει φτάσει τους έξι.

Σφοδρές καταιγίδες στην Ουάσινγκτον
Το θάνατο ενός ανθρώπου προκάλεσαν οι σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας Ουάσινγκτον αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ χωρίς ηλεκτροδότηση έμειναν σχεδόν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μία γυναίκα που ζούσε στα βόρεια της Βιρτζίνια σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε στο

Keywords
Τυχαία Θέματα