ΔΥΟ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Συμβόλαιο θανάτου ερευνούν οι Αστυνομικές Αρχές μετά την σύλληψη δυο Ελλήνων για δολοφονία πέντε ανθρώπων στην Αγία Νάπα της Κύπρου.

Οι δράστες 29 και 41 ετών συνελήφθησαν στην Αθήνα από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Οι δύο συλληφθέντες φέρονται ότι έχουν ανάμιξη στην πενταπλή δολοφονία, και συγκεκριμένα τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων, τους οποίους οι

δράστες πυροβόλησαν στο κεφάλι την 23η Ιουνίου στην Αγία Νάπα.

Η δολοφονία χαρακτηρίστηκε από τα κυπριακά ΜΜΕ ως μαφιόζικη εκτέλεση, δεδομένου ότι τα θύματα εργάζονταν στις προσωπική ασφάλεια Κυπρίου επιχειρηματία.

Ήδη, για τους δράστες είχαν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η πενταπλή δολοφονία στην Κύπρο ήταν συμβόλαιο θανάτου και δεν έχει σχέση με τρομοκρατική ενέργεια. Τα πέντε θύματα εργάζονταν σε εταιρεία σεκιούριτι, που διατηρεί ο επιχειρηματίας στην Κύπρο και ήταν μέλη της προσωπικής του φρουράς. Λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένονται μετά το πέρας της έρευνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και οι δύο κινούνται στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Ειδικότερα, ο 29χρονος είχε συλληφθεί, στις 17 Νοεμβρίου 2010 για συμμετοχή στα επεισόδια στην επέτειο στου Πολυτεχνείου, στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου και είχε προσαχθεί επανειλημμένως για συμμετοχή σε επεισόδια, για σωματικές βλάβες και άλλα αδικήματα. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η πενταπλή δολοφονία στην Κύπρο ήταν συμβόλαιο θανάτου και δεν έχει σχέση με τρομοκρατική ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα