Το κλίμα κρατικής τρομοκρατίας δεν θα περάσει! Κοινή ανακοίνωση ΕΛΜΕ και Συλλόγου ΠΕ Χανίων

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ– ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Το κλίμα κρατικής τρομοκρατίας δεν θα περάσει!
Ο λαός αψήφισε τα μέτρα της κυβέρνησης.

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες λαού που σε όλη την Ελλάδα αψήφισε τα μέτρα του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και διαδήλωσε μαζικά ενάντια στην πολιτική που τον εξαθλιώνει. Όλες τις
προηγούμενες μέρες, η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ΜΜΕ (η πλειοψηφία των οποίων συμπεριφέρεται σαν σε διατεταγμένη υπηρεσία), καλλιέργησε συστηματικά ένα κλίμα τρομοκρατίας σε σχέση με τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Αποκορύφωμα, τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα που έλαβε απέναντι στον εχθρό λαό, στήνοντας ένα σκηνικό που θύμιζε άλλες εποχές, με τους μαθητές να παρελαύνουν μπροστά σε παραταγμένες διμοιρίες ΜΑΤ και τους γονείς τους αποκλεισμένους από το χώρο της παρέλασης με σιδερένια πλέγματα που περιέβαλλαν τους ¨επισήμους¨. Ο προφανής στόχος ήταν η, με οποιοδήποτε κόστος, πραγματοποίηση της παρέλασης με την παρουσία του κράτους και των εκπροσώπων του και την απουσία των πολιτών.
Συγκεκριμένα, στα Χανιά καταγγέλλουμε την τρομοκρατία-καταστολή και την προκλητική παρουσία της αστυνομίας, η οποία σχεδίασε \"υγειονομική” ζώνη ασφαλείας μακριά από τους πολίτες και αποκλεισμό του χώρου της παρέλασης. Την επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους με χρήση χημικών και τις τρεις αναίτιες συλλήψεις συναγωνιστών με ανυπόστατο κατηγορητήριο.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά την απελευθέρωση των συλληφθέντων, η αστυνομία , αφού \"συνόδευσε” την πορεία των συγκεντρωμένων στα δικαστήρια συμπολιτών μας, προέβη σε 62 συλλήψεις στο Κουμ Καπί με απροκάλυπτη συνεργασία της με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το βράδυ.
Παρά τη στοχοποίηση, εκ μέρους της ηγεσίας της Αστυνομίας, των φορέων που κάλεσαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της παρέλασης, δηλώνουμε ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των συνδικάτων να καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Καταγγέλλουμε απερίφραστα το κλίμα τρομοκρατίας και την ανοικτή καταστολή απέναντι στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες και δηλώνουμε ότι το συμπλήρωμα της βαθιάς ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης με τρομοκρατία-καταστολή, δεν πρόκειται να μας πτοήσουν. Ο αγώνας μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και κάθε κυβέρνησης που θα την εφαρμόζει θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα μέχρι την τελική νίκη.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ. ΤΣΑΜΑΝΤΑΚΗΣ Φ. ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα