Τι ΔΕΝ κάνουμε ως 2.122 διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί

Tweet

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ 2.122 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αγαπητοί συνάδελφοι του Τομέα Υγείας & Πρόνοιας, εδώ και δύο μήνες ορισμένοι από εμάς έχουμε λιώσει κυριολεκτικά τα υποδήματα μας, τρέχοντας από Υπουργείο σε Υπουργείο, σε κοινοβουλευτικές ομάδες, σε βουλευτές, παράγοντες, στελέχη υπηρεσιών, κλπ. Το αν καταφέραμε κάτι θα το δούμε αμέσως τις επόμενες 10 ημέρες.

Μπορεί σαν άνθρωποι να είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξοι, ωστόσο οι συνθήκες διαβίωσης απαιτούν απτές αποδείξεις

και αυτή την ώρα δεν φτάνουν οι πεποιθήσεις, οι επιθυμίες και τα ευχολόγια.

Από την 1η ημέρα 9 – 7 – 2013 που αντιληφθήκαμε ότι θα τεθούμε σε διαθεσιμότητα, μέχρι και πριν δύο εβδομάδες που δημιουργήθηκε η επιτροπή συντονισμού των διαθεσίμων, έξω από τα κάγκελα των Υπουργείων, αλλά και μέσα (σε σύνολο 1.150 διαθεσίμων στην Αττική) δεν είμαστε παρά 30 με 40 άνθρωποι συγκεντρωμένοι.

Από την 1η ημέρα όλα τα στελέχη και οι παράγοντες του ΥΠΑΙΘ, μας διαβεβαιώνουν καθημερινά με κάθε τρόπο ότι, ο Τομέας Υγείας δεν έχει καμία θέση στο Υπουργείο Παιδείας.

Ποια είναι η αντίδραση μας;

Δύο (2) συγκεντρώσεις των 200 ατόμων κυρίως έξω από το ΥΠΑΙΘ.

Ποια θα έπρεπε να είναι.

Κατά την ταπεινή μου άποψη. Κατασκήνωση έξω από την πύλη του ΥΠΑΙΘ τουλάχιστον 500 ατόμων σε καθημερινή βάση (τότε μόνο σε προβάλουν τα ΜΜΕ).Νομική αντίδραση κατά παντός υπευθύνου ή και ονομαστικά:

- Από το σύνολο των 2500 εκπαιδευτικών που εκδιώχθηκαν βιαίως, αιφνιδίως, με δόλο στη θέση άλλων και χωρίς αξιολόγηση.

- Από σύνολο των 12.500 διαθεσίμων.

- Από το σύνολο των 20.000 εκπαιδευτικών που πρόκειται να βγουν εκ νέου ως πλεονάζοντες με φόντο την απόλυση (αφού δεν έχουν το σθένος να ανοίξουν για εμάς θέσεις πως θα ανοίξουν για δεκαπλάσιους από εμάς, όταν θα εξανεμιστεί το μαθητικό δυναμικό που αφήσαμε πίσω μας).

- Από του σύνολο των 12.500 υπό ένταξη στη διαθεσιμότητα

- Από το σύνολο των επισήμως καταγεγραμμένων 1.500.000 ανέργων.

- Από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας 11.000.000 που ζει ξανά ένα ιδιότυπο κατοχικό καθεστώς (μόνο που οι κουκουλοφόροι τώρα φοράνε κουστούμια).

Ενίσχυση από την ΟΛΜΕ – ΟΛΤΕΕ στην διαρκή παράσταση έξω από το ΥΠΑΙΘ.Δημιουργία ομάδων υποστήριξης (αν σε 1.000.000 ανέργους στην Αθήνα) δεν μπορούμε να συντάξουμε πέντε ομάδες των 300 για να πιέζουμε σε καθημερινή βάση όλα τα αρμόδια Υπουργεία, συντονισμένα, τότε…… σε αυτή τη ζωή ότι αξίζεις παίρνεις…Προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.Ενημέρωση του Ευρωκοινοβουλίου.

Κοιτάξτε την αντιμετώπιση του Υπουργείου Υγείας στους υπαλλήλους του:

1617, ενημερωμένοι με πλαίσιο και διαδικασία, με θέσεις συγκεκριμένες για τους διαθεσίμους, με δέσμευση (από τις ίδιες τις θέσεις που άνοιξαν) ότι δεν θα απολυθεί κανείς και με αξιολόγηση.

Κοιτάξτε την αντιμετώπιση του ΥΠΑΙΘ:

2500 άνθρωποι, αιφνιδιαστικά, σε διαθεσιμότητα προς απόλυση, (με αντικείμενο εργασίας 20.000 μαθητές και ενώ όλες οι δημόσιες εξαγγελίες σε όλα τα ΜΜΕ δεν προέβλεπαν από πουθενά τον «ξερίζωμα» τους από την εκπαίδευση), χωρίς αξιολόγηση και χωρίς καμία δέσμευση για επανατοποθέτηση, από όλα τα στελέχη του ΥΠΑΙΘ και κυρίως τους Υπουργούς (Αρβανιτόπουλο και Κεδίκογλου)

1ον ότι δεν θα απολυθεί κανείς

2ον ότι θα απορροφηθούμε στο Υπουργείο Παιδείας ως εκπαιδευτικοί.

3ον Τα ιδιωτικά ΙΕΚ κάνουν εγγραφές και το ΥΠΑΙΘ σήμερα στις 18 /9/2013 πριν ξεκινήσει η λειτουργία των δημοσίων ΙΕΚΣΕΚ, δεν έχει:

- Ανοίξει φανερά κατά ειδικότητα ούτε μία θέση για τους διαθεσίμους.

- Δηλώνουν ευθαρσώς ότι η προκήρυξη θα είναι δημόσια για όλους.

- Δηλώνουν ότι ο Τομέας Υγείας δεν έχει θέση στο ΥΠΑΙΘ.

- Δεν υπάρχει γραμματειακή υποστήριξη για να πραγματοποιήσουν εγγραφές.

- Δεν έχουν καν ανακοινώσει τα προγράμματα σπουδών, τις ειδικότητες (που πάντα όλως περιέργως τις επεξεργάζονται ακόμη), το προσωπικό που θα τα στελεχώσει (μιλούν για 925 θέσεις, πότε; Σε 15 εργάσιμες χτυπά το 1ο κουδούνι.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Tags: διαθεσιμότητααπολύσεις εκπαιδευτικώντομέας υγείας και πρόνοιαςκατάργηση τομέα Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα