Θρήνος για τη δασκάλα της αγάπης

Tweet Κατηγορία: Εκπαίδευση στον Τύπο

  ΤΥΠΟΣ: ΕΘΝΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Ασύλληπτη τραγωδία στο 21ο Δημοτικό Σχολείο στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Καθηγήτρια εικαστικών έπεσε από ψευδοροφή της σοφίτας, ύψους 10 μέτρων, μέσα στο σχολείο και σκοτώθηκε.

Το δημοτικό σχολείο της Τούμπας, στο οποίο συνέβη

το ατύχημα. Πάνω στη φωτογραφία, η 41χρονη εκπαιδευτικός Ελευθερία Ρούσσου

 

Την ώρα του τραγικού συμβάντος οι μαθητές ήταν στις αίθουσες, έτσι δεν είδαν το άψυχο σώμα της εκπαιδευτικού να πέφτει στο κενό.

Η 41χρονη καθηγήτρια πήρε μόνη της το χερούλι της πόρτας από το γραφείο του διευθυντή, ο οποίος απαγόρευσε την είσοδο στη σοφίτα επειδή δεν ήταν ασφαλής, και ανέβηκε να πάρει τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο για να στολίσει το σχολείο, πάτησε όμως στο εύθραυστο πλεξιγκλάς και έπεσε από μεγάλο ύψος.

Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί της έκλεισαν τους μαθητές -ανάμεσά τους και τα δύο μικρά παιδιά της εκπαιδευτικού- στις αίθουσες και τα φυγάδευσαν από την πίσω πόρτα για να μη δουν το αποτρόπαιο θέαμα, ενώ ο υποδιευθυντής του σχολείου υπέστη νευρικό κλονισμό.

«Ηταν από τα άγραφα, τα ανέλπιστα, ένα περιστατικό που έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου και δεν το χωρά ανθρώπου νους», είπε στο «Εθνος» ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, συγκλονισμένος και ο ίδιος από το περιστατικό.

Δυστυχώς δεν υπήρχε καμιά ελπίδα, ο θάνατός της ήταν ακαριαίος, τόνισε ο ιατροδικαστής Μ. Τσούγκας

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η εκπαιδευτικός Ελευθερία Ρούσσου ήταν μια πολύ υπεύθυνη εκπαιδευτικός και αγαπούσε τη δουλειά της και τα παιδιά. Χθες το πρωί κατά τις 10.30 ανέβηκε στη σοφίτα, για να πάρει κάποια υλικά.

Η σοφίτα βρίσκεται στον τρίτο όροφο του σχολείου και το μεγαλύτερο τμήμα της «πατάει» στο οικοδόμημα των κάτω ορόφων. Υπάρχει, ωστόσο, ένα μικρό τμήμα με δάπεδο από πλεξιγκλάς που δεν πατάει σε σταθερό υλικό και από κάτω υπάρχει κενό. Γι' αυτόν τον λόγο ο διευθυντής του σχολείου είχε κλειδωμένη την πόρτα της σοφίτας, είχε βγάλει το χερούλι και το είχε στο γραφείο του, ενώ απαγόρευε την είσοδο σε οποιονδήποτε. Η 41χρονη εκπαιδευτικός χρησιμοποιούσε ένα τμήμα της σοφίτας ως αποθηκευτικό χώρο και έβαζε εκεί είδη πρώτης ανάγκης για τα μαθήματα που έκανε.

Χθες το πρωί, και αφού δεν είχε μάθημα, πήγε να πάρει κάποια πολύχρωμα χαρτιά, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και πολύχρωμα λαμπιόνια για να στολίσει το σχολείο. Δεν πρόσεξε όμως, πάτησε στο πλεξιγκλάς, εκείνο υποχώρησε και βρέθηκε στο κενό. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

«Εφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα στα άκρα. Είχε χτυπήσει με το κεφάλι στο τσιμεντένιο δάπεδο του εσωτερικού του σχολείου, δυστυχώς δεν υπήρχε ελπίδα. Ηταν μια πολύ κακή στιγμή», δήλωσε ο κ. Τσούγκας.Οταν έγινε γνωστό το συμβάν οι δάσκαλοι ειδοποίησαν τους γονείς να π

Keywords
Τυχαία Θέματα