Θρίλερ με τους δύο Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο - Άγνωστο που κρατούνται

Σε άγνωστη τοποθεσία κρατούνται οι δύο Τούρκοι κομάντο που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και δολοφονίας κατά του Ερντογάν και οι οποίοι ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα βρίσκεται υπό εξέταση το αίτημα ασύλου τους, με την περίπτωσή τους, πάντως, να είναι εντελώς διαφορετική από αυτή των 8 Τούρκων αξιωματικών που ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδοθούν στην Τουρκία.

Οι δύο κομάντος αρχικά δήλωσαν ότι είναι ηλεκτρολόγοι και τεχνικοί, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως είναι δύο λοχίες της τουρκικής στρατιωτικής ομάδας των «Μπορντό Μπερελί», ονόματι Χαλίτ Τσετίν

και Φατίχ Αρίκ. Ομολόγησαν δε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ανήκαν στην ομάδα εκείνη των στρατιωτικών που το βράδυ του πραξικοπήματος πήγε στο ξενοδοχείο που έμενε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα για να το σκοτώσουν ή να τον συλλάβουν.

Πάντως το αίτημα χορήγησης ασύλου περιπλέκει επικίνδυνα τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών, καθώς οι αντιδράσεις στη γειτονική χώρα εντείνονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κομάντος στις 15 Φεβρουαρίου εμφανίστηκαν μαζί με τον δικηγόρο τους στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδος.

Και ενώ όλα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη, ρεπορτάζ ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ισχυρίστηκε ότι οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί κρατούνται από την ΕΥΠ.

Βεβαια, η ίδια η ΕΥΠ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία «διευκρινίζεται ότι, οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15 Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο».

Τούρκοι στρατιωτικοίπραξικόπημα στην Τουρκίαάσυλο
Keywords
Τυχαία Θέματα