Σύλλογος ΠΕ "Ο Παρθενώνας": Επεσαν οι μάσκες και φάνηκε το στυγνό πρόσωπο της αξιολόγησης!

Tweet

Έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε το στυγνό πρόσωπο της αξιολόγησης!

Οι αξιολογητές ξανάρχονται! Όλοι στον αγώνα!

Με μια αυταρχική εγκύκλιο για την αυτοαξιολόγηση (την τρίτη κατά σειρά) το Υπουργείο ομολογεί την ήττα του και οδηγεί σε πρωτοφανή μονοπάτια αντιδημοκρατικής λειτουργίας! Το εκπαιδευτικό κίνημα θα απαντήσει και πάλι συλλογικά, μαζικά και μαχητικά!

Την ήττα και το φόβο του ομολογεί το υπουργείο Παιδείας με τη νέα εγκύκλιο υπ. αριθμ. 44375/Γ1/24-3-2014, μέσω της οποίας προσπαθεί να υποχρεώσει το διευθυντή της σχολικής μονάδας μέχρι τις 4/4/2014, να ορίσει ο ίδιος τη σύνθεση, τον αριθμό και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες των ομάδων εργασίας. Είναι απολύτως φανερό ότι το σχέδιο του Υπουργείου να προχωρήσει την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση βρέθηκε αντιμέτωπο με την πρωτοφανή αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα του εκπαιδευτικού κινήματος!

Η επιχείρηση να εμπεδωθεί με όρους συναίνεσης και συνεργασίας «κουλτούρα αξιολόγησης» στις σχολικές μονάδες, που αποτελούσε και το βασικό στόχο της πολιτικής του υπουργείου μέχρι σήμερα, απέτυχε παταγωδώς, καθώς με σκληρούς αγώνες το εκπαιδευτικό κίνημα όρθωσε ένα ηχηρό ΟΧΙ :

Με γενικές συνελεύσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσειςΜε την ακύρωση των σεμιναρίων αξιολόγησηςΜε τη συγκέντρωση 58.650 υπογραφών πανελλαδικά δηλαδή του 93,5% των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιαςΜε τις εκατοντάδες συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων με αποφάσεις μη συγκρότησης ομάδων εργασίας

Κανείς δε δικαιούται να σιωπήσει πια! Ένα απόλυτα αυταρχικό και δεσποτικό σύστημα αποφάσεων εγκαθιδρύεται!

Τσάμπα τόση διαφήμιση ότι η αυτοαξιολόγηση αναγνωρίζει τη σχετική αυτονομία των σχολείων, ενισχύει το βαθμό ελευθερίας του εκπαιδευτικού, εδραιώνει πολιτισμό εμπιστοσύνης (από το κείμενο των ΥΠΑΙΘ/ΙΕΠ, η αυτοξιολόγηση με μια ματιά, Οκτώβριος 2013). Για όποιον δεν κατάλαβε, μετά τα ΜΑΤ και τους ΔΙΑΣ, «στο κλίμα συνεργασίας και εποικοδομητικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας» έρχεται να συνεισφέρει τώρα το αποφασίζομεν και ορίζομεν!

(Για την τυπική νομιμότητα των εντολών του θα τοποθετηθούμε σε νέα μας ανακοίνωση μια και τα άρθρα που επικαλείται στο Φ.353.1./324/105657/Δ1 8-10-2002 δε δίνουν το δικαίωμα στο/η διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας να ορίσει εκπαιδευτικούς για τις ομάδες εργασίας αφού στην ουσία αναφέρονται στη λειτουργία του συλλόγου διδασκόντων).

Οι επόμενες ενέργειές μας:

Οι σύλλογοι διδασκόντων ολοκληρώνουν τη σύνταξη των πρακτικών με τα οποία δηλώνουν ότι δε συγκροτούν ομάδες εργασίας. Στο σύλλογό μας 11 Δημοτικά συνεδρίασαν και αποφάσισαν τη μη συγκρότηση των ομάδων εργασίας. Οι συνεδριάσεις θα πρέπει να συνεχιστούν κανονικά και οι αποφάσεις να καταγραφούν στα βιβλία πρακτικών, υλοποιώντας τον αρχικό μας προγραμματισμό ύστερα από τις 2 συναντήσεις που είχε ο σύλλογος με τους διευθυντές και την έκτακτη Γ.Σ. Το δικαίωμα αυτό το έχουμε και τώρα και έχει μεγάλη σημασία να το ασκήσουμε ώστε να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας.Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων δεν προχωρούν σε καμιά ενέργεια ανάθεσης πριν από τις 4/4 ώστε ο κλάδος να πάρει συλλογικές αποφάσεις για τις δράσεις και η απάντησή μας να είναι ενιαία και μαζική. Άλλωστε, η εγκύκλιος δίνει προθεσμία ως τις 4/4. Συμμετέχουμε στο συντονισμό των συλλόγων Π.Ε. και των ΕΛΜΕ, Τετάρτη 26/3, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α), 19.00 Καλούμε και κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να παρευρεθεί.Καλούμε σε έκτακτη Γ.Σ. την Πέμπτη 27/3 στις 18.30 στο 76ο-138ο ΔΣ Αθηνών.Μπλοκάρουμε το σεμινάριο των σχολικών συμβούλων για την αξιολόγηση την Παρασκευή 28/3, 13.00, Υπουργείο Παιδείας με πανελλαδική συγκέντρωση καθώς και Σάββατο 29/3 και Κυριακή 30/3. Καλούμε την ΔΟΕ να καλύψει τη συμμετοχή των συναδέλφων προκηρύσσοντας απεργία για την Παρασκευή.Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεδριάσει άμεσα ώστε ο κλάδος από την Τετάρτη να έχει ήδη δρομολογήσει τις πρώτες του δράσεις. Να καλέσει σε ακύρωση του σεμιναρίου 28-30/3, να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτες ΓΣ και σε ολομέλεια προέδρων για την απεργιακή απάντηση μας και για κάθε ενέργεια μπλοκαρίσματος και της νέας πραξικοπηματικής ενέργειας της κυβέρνησης και του υπουργείου.Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να δηλώσουν ανοιχτά και καθαρά ότι διαφωνούν με την ανάθεση.

Η ΝΙΚΗ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ

ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»
Κυκλώπων 6, 11852 Αθήνα τηλ. 697 4143638 [email protected] Αθήνα, 26/03/2014

Tags: Σύλλογος ΠΕ Ο Παρθενώναςαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα